február 7. 12.00 Városi Borverseny – A Debreceni Kertbarát Körök Tagjainak Részvételével
Program:
8.00–9.00 Borok gyűjtése
9.00–12.30 Borbírálat
12.00–13.00 Műsor
13.00 A borbírálat eredményhirdetése, díjak átadása
14.00 Ebéd, mulatság
Együttműködő partner: Csapókerti Kertbarát Kör
Helyszín: DMK Csapókerti Közösségi Háza (Süveg u. 3., Tel.: 52/411-016, 52/541-321)
február 14. 19.00 – 23.00 Valentin-napi Borvacsora
Ezúttal két borász, Németh János és Pósta Péter Szekszárdról mutatja be és kóstoltatja borait!
Az ételeket két chéf, Balogh Károly a Hotel Platán konyhafőnöke és Pusztai Gábor, a 2013-as évben Észak-Anglia legjobb chéfje készítik.
A borvacsora menüje a következő:
- Németh Janó Pinot Noir Rosé 2014 – Aperitif
- Pósta Borház – Olaszrizling 2012 – Kacsamáj trió, ( torchon, bonbon, ganache ) mogyoró morzsával és körte pürével, radicchio salátával és zsenge csírákkal
- Némethjanó Vörös Cuvée 2013 és Pósta Borház Noirkékmerfranlotpinotkos 2011 – Harcsa brandade kápia paprika krémmel, chorizo kolbász chip-szel, telföl mousse
- Németh János Pincészet Kékfrankos 2012 és Pósta Borház Kékfrankos 2011 – Libamell rák mártással, vargánya gombával, amarillo répa krémmel és fügével
- Németh János Pincészet Porkoláb Cuvée 2011 – Marha bélszín melaszos kávé mártással, zeller krém, fava bab, grillezett póréhagyma és bébi répa
- Pósta Borház 37,8 Merlot 2012 – Mandulás narancstorta fűszeres szilva habbal, gyömbér kenyér jégkrémmel
Az est végén meglepetés borok!!
Helyszín: Platán Hotel (Somlyai u. 10., Tel.: 52/537-700)
február 14. Valentin nap a Barabás étteremben
Menü
Fogadóital: Törley pezsgő
Hideg előétel: Szárnyas trilógia (libamájhab, kacsamell rosé, csirkemell mignon friss salátával, házi brióssal)
Választható főételek:
Zöldfűszerekkel töltött csirkemell Egri Csillag mártással, mediterrán zöldségekkel
Baconbe göngyölt sertés szűz vargánya raguval, zöldségrőzsével, jázmin rizzsel
Sült vadhús érmék cabernet mártással, burgonyafánkkal
Desszert: Csokoládé vulkán boros meggyraguval
Digestive ital: Glamour meggy likőr vagy Berbence keserű
Helyszín: Barabás Étterem (Vár u. 11., Tel.: 52/502-220, 52/502-231)
február 15. 14.00 Vegán, vegetáriánus találkozó és ételkóstoló
Az esemény célja, hogy összehozzuk Debrecen és vonzáskörzetében élő vegánokat, vegetáriánusokat, továbbá azokat akik nyitottak és érdeklődnek a vegán életmód iránt, azaz hogyan éljünk úgy hogy minél kevesebbet ártsunk.
Mivel már egy ideje ezt az életmódot folytatjuk, ezért ha érdeklődsz a vegán és vegetáriánus életmód iránt, akkor tippeket, tanácsokat kaphatsz tőlünk azzal kapcsolatban mit mivel helyettesíts,hogy a lehető legkevesebbet árts az állatoknak és a környezetnek.
Ha van rá lehetőséged hozz magaddal bármilyen vegán (vegetáriánus) ételt.
Helyszín: Ifjúsági Ház (Simonffy u. 21., Tel.: 52/415-498)
február 20. 18.00 Fergeteges farsangi parti az ORION BANDDEL a Hotel Lycium**** Debrecen Átrium éttermében
Ne hagyja ki farsangi mulatságunkat: zenés-táncos vacsoraest az Orion Banddel!
Közreműködik Enyedi Sándor, az LGT gitárosa díj birtokosa.
Helyszín: Hotel Lycium (Hunyadi u. 1-3., Tel.: 52/506-600)
A rendezvényszervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.
A programokról bővebb tájékoztatás a Tourinform irodában kérhető.
4024 Debrecen, Piac u. 20.
Tel.: 52/412-250
E-mail: debrecen@tourinform.hu
www.iranydebrecen.hu
facebook.com/iranydebrecen