Szeged, megnyitó, Borfesztivál, Széchenyi tér, bor, turizmus, szórakozás

Szeged a legközkedveltebb vidéki városok között

Helyi hírek

Szeged: egy igazi mediterrán város, ahol a nap többet süt, mint amennyit az eső esik, a szálláshelyek rendszerint telítve vannak egész évben és a programkínálat is igen sokszínű. Nem hiába a Napfény Városa, a vidéki városok egyik legközkedveltebb helye.

Hosszan lehetne sorolni a város azon részeit, amelyet egy turistának mindenképpen látnia kell, ha a Tisza-parti városba látogat. A szegedi Tourinform iroda versenysemleges módon ajánl Szegeden minden szálláshelyet. Abban az esetben, ha a szálláshelyet üzemeltetők regisztrálják magukat az irodában, ingyenesen megjelenhetnek a központ hivatalos weboldalán – Itt: https://szegedtourism.hu/hu/megszallok/

Tourinform iroda, Szeged.

Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondása szerint a legkeresettebb szálláshely típusok Szegeden a turisták körében a négycsillagos szállodák és a magánszálláshelyek. Ács Szilvia ismertette, van olyan szálloda a városban, amely az év elején már nyári előfoglalási akcióval indított. Ugyanakkor a legtöbb szálláshely a foglalási ablak lerövidüléséről számol be, ami azt jelenti, hogy a legtöbben egy-két héttel az érkezésük előtt foglalják le szállásukat.

A rendezvények közül Szegeden Ács Szilvia szerint a Szeged Napja Ünnepségsorozat, azon belül is a Szegedi Borfesztivál, a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Szegedi Ifjúsági Napok, a SZIA International Airshow, a Bortér és a Szegedi Karácsonyi Hetek a legnépszerűbbek. Ezen kívül a további kulturális fesztiválok és a nemzetközi sportesemények is igen sok látogatót vonzanak. Ezekről itt olvashatnak: http://szegedtourism.hu/hu/esemenyek/

A visszajelzések alapján, sokan már akkor lefoglalják szállásaikat, amikor az adott eseményt meghirdetik és arra a jegyet az illető megvásárolja.

A Tourinform iroda minden évben megjelentet egy egész évre vonatkozó, a város kiemelt rendezvényeit tartalmazó kiadványt, magyar-angol-német nyelven, és évszakra lebontott programajánló füzetet magyar nyelven, amelyből a turistákon túl, a helybéliek is tájékozódhatnak. A szegedi látnivalókat bemutató kiadvány is megtalálható a kínálatukban, melyet 11 nyelven adnak ki. Emellett térképeket és tematikus kiadványok is elérhetőek a városról a Tourinform irodában.

Ezen felül az irodában személyes segítséget is nyújtanak a turistáknak, ha arra igény mutatkozik.

Pósa Tamara

Fotó: Frank Yvette