Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok, Rebecca, musical, színház, kultura, Dóm tér

Ott jártunk a Rebecca főpróbáján – képgaléria

Helyi hírek

Sylvester Lévay és Michael Kunze musicalje a színházi világ kiválóságaival, Béres Attila rendezésében debütál a Szegedi Szabadtéri Játékokon ma este. Mi már a főpróbán bepillantást nyerhettünk abba, mi vár a közönségre mától, mutatjuk!

Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Udvaros Dorottya, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs és Bálint Ádám játsszák a látványos musical főbb szerepeit, de színre lépnek majd a Szegedi Nemzeti Színház és más hazai színpadok kiválóságai: Gömöri Krisztián, Barnák László, Borovics Tamás, Kocsis Tamás, Károlyi Krisztián, Dobos Katalin és Borovics Anna is; Sylvester Lévay és Michael Kunze nagyívű dalait a Szegedi Szabadtéri Játékok élő zenekara szólaltatja meg.

A Rebecca nem egy szokványos musical, ellenben valódi színházi bravúrokra ad alkalmat. Egy igazán mély, emberi történet áll az előadás középpontjában, amely valójában a felelősség, a bűnökkel való szembenézés kérdéseiről szól; és amelynek titokzatosságára Sylvester Lévay zeneszerző kiválóan ráérzett a mű megírásakor.

A rendező korábban elárulta, reményei szerint a nagy amerikai színpadok effektusaival dolgozó, egyedülálló látványvilágot teremtenek meg a bravúrmusical számára a Dóm téren, hozzátéve: a Szegedi Szabadtéri Játékok játszóhelyén minden feltétel adott a nagyléptékű vállalkozáshoz.

Béres Attila visszatérő alkotóként jól ismeri a szegedi nagyszínpad jellegzetességeit, kihívásait, és hisz abban, a Rebecca rendkívül erős, emberábrázoló szüzséje, helyesen értelmezve, méltóképpen kerülhet itt színre.

(MTI)

Fotó: Frank Yvette