Mudfield után felszálltunk a boldog banda nosztalgiavonatára is a Campus Fesztivál második napján

Helyi hírek

Campus első napját követően a másodikon is voltak bőven sztárfellépők, amelyekből Azahriah kiemelkedett, valamint a világhírű francia lemezlovas, Martin Solveig is tiszteletét tette a Nagyerdőn.

Utóbbit készültem is megnézni, de végül ember tervez, Isten végez alapon végül jött a „B-terv”. Ettől eltekintve a csütörtöki nap is színvonalas fellépők voltak és nem unatkozhattunk. Az idő rövidsége okán pedig nálam a Mudfield koncertje volt a megoldás, amit a szervezők az igencsak látogatottabb Azahriah és Tankcsapda fellépése közé tettek be, így az amúgy szeghalmi zenekar frontembere, Kovácsovics Máté viccesen megjegyezte az elején, hogy aki átmegy most az Azira, az nem fog kapni ingyen sört. Erre a közönség vette a poént és az „Ingyen sör, ingyen sör”rigmusba kezdett.

Egyébként számomra kellemes csalódás volt a sárrétiek koncertje, hiszen dacára a köztes időpontnak igen csak nagyszámú közönség csápolt a színpad előtt. Ez pedig igen nagy szó a 2014-ben még Nighttrain néven alakuló együttestől, mivel kezdetben a Nomad és Leander Kills vendég zenekaraként képes volt annyi rajongót generálni magának, hogy ma már képes több száz fős önálló koncerteket adni. Ezek után nem is meglepő, ha például a bemutatkozó albumuk a 2019-es Sárrét aranylemezes lett rövid időn belül.

Campus Fesztivál 2024: fotókon és videókon a 2. nap (csütörtök)

Az este folyamán elhangzott több olyan régebbi szerzeményük, mint a Féreg vagy a Mezítláb is, ami évek elteltével sem veszített a népszerűségéből, hiszen a rajongók kívülről tudták a szövegeket. Ezt pedig kihasználva többször is megénekeltették a közönséget, ami a Más a világ esetében is így történt többek között.

A Mezítláb muzsikájuknál pedig nem csak a hangszálakat mozgatták meg, hanem az elgémberedett lábakat is, mivel jobb és baloldalra osztották a közönséget a politikamentesség jegyében, majd jelszóra kialakult a rock koncertek állandó kelléke a pogózás, ami igen látványos része volt az előadásnak. Ezen kívül az Ébresztőnél is hasonlóan megmozdult a nagyérdemű, de akkor guggolásból indult a tombolás. Végezetül volt még dob és gitárszóló is, valamint az elmaradhatatlan közös kép sem maradt el, így aztán jó döntés volt a Mudfieldet választanom.

Az este hátralévő részében Belga koncertre gyűlt össze a nép a Hall előtt, majd miután kellően bohém hangulatba kerültünk egy kicsit arrébb a Debreceni Egyetem színpadán Nótár Maryt a Happy Gang váltotta, amely igencsak erőteljes retró feelinget sejtetett így első hallásra. Második hallásra pedig is bebizonyosodott, hogy a 1993-ben egy iskolai zenekarból elinduló „boldog banda” nem hiába volt a kilencvenes évek legsikeresebb pop együttese. Felcsendült többek között a „Kérek egy kulcsot a szívedhez”, ami 1996-ben a legtöbbet játszott hazai dal volt Magyarországon.

Ezen kívül a „Sokáig voltam távol” és a „Fiatal szerelem” is elhangzott a saját szerzeményeik közül, de a Bikini (Mielőtt végleg elmegyek) és Beatrice (Boldog szép napok) egykori klasszikusait is extázisban énekelte a nagy létszámú közönség Coryékkal. Bónuszként pedig a Bergendy örökzöldjét a Darabokra törted a szívemet is előadták, amelyet évekkel ezelőtt a Halott Pénz is nagy sikerrel feldolgozott és itt sem maradt el a vastaps a nézőközönség részéről sem.

Ez után a második nap után pedig jön a pénteki harmadik, ami igencsak nagy durranásnak ígérkezik a belga dj páros Dimitri Vegas & Like Mike vizitálásának is köszönhetően, de Road és Republic koncert is lesz a teljesség igénye nélkül.

– Faragó László –