Repülős szúnyogirtás Szeged

Eljött végre a légi szúnyogirtás ideje Nyíregyházán

Helyi hírek

A tegnapra tervezett légi szúnyoggyérítés a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt Nyíregyházán, ma és holnap kerül sor a légi gyérítésre az esti órákban, naplemente előtt.

Mint ahogyan arról már korábban is írtam, Nyíregyháziak százainak kérését, tapasztalatát is terjesztettük az engedélyező hatóság felé, újabb nyomatékot adva korábbi hivatalos önkormányzati megkereséseinknek.

Mindezek, valamint személyes közbenjárásom következtében július 18-án megjelent a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján a hivatalos közlemény, mely szerint a korábbi döntést – az eredeti, Magyarország bizonyos részeire fókuszáló engedélyt – felülírva Nyíregyháza, valamint Debrecen és Záhony területén is lehetséges ideiglenesen ebben a különösen terhelt időszakban a légi, kémiai úton történő szúnyoggyérítés, amit az extrém mértékű szúnyogártalom és vektorfajok jelenléte tesz indokolttá – olvasható dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármesterének közösségi oldalán.

Amit fontos tudni: a permetszer leérkezéséig érdemes bezárni az ajtókat, ablakokat, hogy az ne jusson be az otthonunkba.