Rémület Derecskén: megtaposta a nagypapát, majd az egész családot lerendezte az ittas férfi

Helyi hírek

Az erősen ittas férfi az élettársa szüleit és nagyapját is súlyosan bántalmazta. Emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt kell a bíróságon felelnie.

A vádirat szerint az elkövető Derecskén élt az élettársával és közös kisgyermekükkel a nő szüleinek házában. 2023. június 15-én délutántól együtt fogyasztottak alkoholt, majd éjfél után, a konyhában ülve a férfi közölte az élettársával és annak anyjával, hogy a családjával a szüleihez akar költözni. Emiatt veszekedés alakult ki közöttük, mert a nők szerint a férfi szülei rossz körülmények között élnek, ami nem megfelelő egy csecsemőnek.

A dühös vádlott megpofozta az élettársát, majd amikor a nő édesanyja közéjük állt, a férfi őt is többször pofon ütötte. Ezután átment a szomszédos házba, ahol az élettársa nagyapjának szobájába ment, az alvó férfit felkeltette és követelte, hogy adja oda neki a telefonját. A sértett ezen felháborodott és felszólította a férfit, hogy távozzon. A vádlott dühében a ruhájánál fogva kirángatta az udvarra a mankóval mozgó férfit, ott kicsavarta a kezéből a mankót, majd azzal többször erősen megütötte a földre került sértettet, akinek ezután a mellkasát olyan erővel megtaposta, hogy az idős férfi elvesztette az eszméletét.

Az élettársa a nagyapja segítségére sietett, de az elkövető a nőt a hajánál fogva elrángatta. A nő édesanyja az utcára futott, de a vádlott üldözőbe vette, és amikor utolérte, megrúgta a lábát, majd a földre esett nőt többször is olyan erővel megütötte ököllel, hogy eszméletét vesztette, majd a férfi a közben a házba menekülő élettársa után ment.

A házban a nő édesapja megpróbálta telefonon értesíteni a rendőrséget, de az elkövető egy késsel többször megszúrta őt, majd elfutott.

A vádlott élettársának anyja nyolc napon túl gyógyuló, nagyapja életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az élettársa apja bár csak nyolc napon belül gyógyuló szúrt sérüléseket szenvedett, de – az elkövetés eszközére és irányultságára tekintettel – a tettes szándéka a férfi életének a kioltására irányult.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő elkövetőt emberölés bűntettének kísérletével, továbbá életveszélyt okozó és súlyos testi sértés bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Törvényszék a férfit börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, az eszközül használt kést pedig kobozza el.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság által készített fényképeken bántalmazás eszközei, az idős férfi mankója és a kés látható.