Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok, Ezeregy éjszaka, musical, Dóm tér, kultura, színház

Ma este visszatér az Ezeregy éjszaka a Dóm térre – ott jártunk a főpróbán – képgaléria

Helyi hírek

Az előző évadban nagy sikerrel bemutatott Ezeregy éjszaka iránt idén sem lankad a nézői érdeklődés: az októberben meghirdetett július 5-i, 6-i, 7-i, 12-i és 13-i előadások között már az év elején akadtak teltházas és csaknem teltházas esték is. Azért, hogy még több rajongó láthassa Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicaljét, egy újabb este, július 14. vasárnap is műsorra kerül a kicsiket és nagyokat egyaránt megszólító produkció – erről a Szegedi Nap is elsők között számolt be. A 2024-es első előadás előtt lehetőségünk nyílt bekukkantani a főpróbára is, ahonnan hoztunk néhány klassz pillanatképet.

Az új előadás-időpont beiktatásával, akárcsak 2023-ban, idén is összesen 24.000 néző tekintheti majd meg az eredeti előadást lenyűgöző, nagyszínpadi kivitelben, Juronics Tamás rendezésében, Bujdosó Nóra szemet gyönyörködtető látványvilágával és Madarász „Madár” János animációival, az ősbemutató helyszínén.

A darabot tavaly kortárs magyar ősbemutatókén állította színpadra a fesztivál országosan elismert színészekkel, tácosokkal és a szegedi színház társulatának tagjaival.

A musical a csaknem kétezer éves történetfolyam legizgalmasabb arab, perzsa, indiai és kínai elemeiből építkezik. Kerettörténetében Sahriár király szerelmi bánattól szenved, míg elé nem vezetik a rabnő Seherezádét, aki – hogy életét mentse – példázatos történetbe kezd. Ebben megelevenednek a mesés kelet legendás figurái, Harún, a naiv királyfi, Jázmin, a meseszép hercegnő, Ali, az agyafúrt tolvaj, a gonosz Dzsáfár és természetesen a nagydumás Dzsinn. A musical zenéjét egyaránt jellemzik a fülbemászó, popos dallamok és a világzenei elemek.

További részletek ide kattintva.

Fotó: Frank Yvette