Áztató esőt kap Debrecen környéke – ez várható a folytatásban

Helyi hírek Ország

Csendes, áztató eső érkezik Hajdú-Bihar megye földjeire – derül ki az Időkép radarfelvételéről. De meddig tart még a csapadékos időszak? Itt a friss előrejelzés.

Szerdán gyakran takarhatják felhők a napot, és több tájegységünkön is számítani kell időnként esőre, záporra, délkeleten zivatarokra is. Délután nyugat, délnyugat felől csökken a csapadékhajlam. Az északias szelet sokfelé élénk, a Dunántúlon és zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik. Délután 17 és 27 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, nyugaton, északnyugaton marad hűvösebb az idő.

Csütörtökön is még gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Nyugaton, északnyugaton csak néhol, máshol szórványosan alakulhat ki eső, zápor, keleten zivatar. Többfelé élénk, északnyugaton és zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Kora reggel 9-16, napközben 18-26 fok várható, ismét nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Pénteken már több napsütésre számíthatunk, és csak néhol a Dunától keletre fordulhat elő egy-egy gyenge zápor. Keleten még az északi, az Alpokalján a déli-délnyugatira forduló szél lehet időnként élénk. A délutáni órákban 22-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

Jön ez első komolyabb hőhullám:

Jön az idei nyár első komolyabb hőhulláma