Szeged, udvar, játék, fejlesztés, oktatás, óvoda, Felsővárosi Óvoda

Zöldebb udvart és speciális játékokat kapott a Gyík utcai óvoda Szegeden

Helyi hírek

2020-ban a szomszédos bölcsődét újította fel a szegedi önkormányzat, tavaly azonban sor került a Gyík utcai óvoda teljeskörű felújítására is. A két intézmény elé egy nagy játszótér épült, ami most speciális játékokkal lett gazdagabb.

A Gyík utcai óvoda a 14. volt, amit tavaly szeptemberben adtak át felújítva Szegeden. Az óvodák felújítására a szegedi önkormányzat összesen bruttó 4 milliárd 538 millió forintot fordított; ebből 3 milliárd 967 millió forint volt uniós támogatás, 571 millió forint pedig saját forrás. A Gyík utcai óvoda külső és belső korszerűsítése 427 millió forintba került, amiből 329 millió forint uniós forrás és 98 millió forint önerő volt.

Ezzel elmondható, hogy mind a 41 óvodáját így vagy úgy, de fejlesztette a város: napelemrendszereket, klímaberendezéseket, játszóeszközöket szereltetett fel és az udvarokat is zöldítette.

A Gyík utcai óvodában, a tavalyi és idei évet összevetve, 7 darab udvari játszó eszközt cseréltek le. Vízvezetéket építettek ki 35 méteren keresztül, illetve udvari tereprendezést végeztek. A füvesítés 3850 négyzetméteren keresztül valósult meg. Udvari térburkolat, járda, gazdasági út és a bejárat aszfaltozása, valamint a teraszok burkolása 700 négyzetméteren zajlott. Emellett kijavították és átfestették a kerítést is.

Ezen felül 19 féle speciális játékot szereztek be és helyeztek el az autista gyerekek fejlesztésére, valamint 186 bútort, köztük 100 darab gyerekszéket, hozzá 20 darab asztalt, 25 darab óvodai kiságyat, 16 darab felnőttszéket és 25 darab szekrényt illetve néhány egyéb bútorral is gazdagabb lett az intézmény a projekt által.

(SZMJV Polgármesteri Hivatal)

Fotó: Frank Yvette