Tóth Tamás_Nádudvari Péter

Egy jótékonysági futáson folytatódott a hajdúvidi mozgássérült fiú álma

Helyi hírek

Tóth Tomi, a debreceni Immánuel Otthon és Iskola tanulója az intézmény gyógypedagógusával, Nádudvari Péter és egy futókocsi segítségével már több kihívást is teljesített. Pénteken újra együtt rótta a kilométereket a páros, méghozzá egy nemes cél érdekében.

A mozgássérült hajdúvidi fiú álma, hogy futóeseményeken vegyen részt, először 2021. szeptemberében teljesült. Tomi azóta már többször is átélhette, hogy milyen, amikor egy sportrendezvényen átmenetileg lebomlanak az akadályozottsága jelentette korlátok, és ő is részesül abban az élményben, amiben az ép futók.

Pénteken újra rajthoz állt a „páratlan páros”, méghozzá egy különleges eseményen: a Fuss, Fotózz, Mosolyogj! virtuális jótékonysági futás egyik távját teljesítették, a Nagyerdei Stadion körül futottak hamisítatlan kora nyári időben. A bevállalt táv teljesítése – ami alatt Péter futva tolta a futókocsiban ülő fiút – ismét nagy élményt jelentett Tominak, aki már nagyon várja, hogy a postás meghozza a jól megérdemelt befutóérmét, ami az újabb értékes darabja lesz az egyre bővülő gyűjteményének.

Egy ilyen futás nem a klasszikus versenykörülmények között történik, hanem a résztvevők egy megadott időszakban bárhol, bármikor teljesíthetik a bevállalt távot, de ugyanúgy befutóérmet kapnak, mint a tömegrendezvényeken. Ez a fajta kihívás különösen a COVID-járvány kitörése óta, a versenyeket érintő korlátozások miatt lett népszerű.

Ami pedig a jövőt illeti, a páros nagyon várja már a következő megméretést.