Szeged, játszótér, Vadaspark

Vasárnap nyit a Szegedi Vadaspark új kalandparkja

Helyi hírek

2024. június 2-án nyit a Szegedi Vadaspark új kalandparkja a KalandZOOna – a kalandparkot Botka László, Szeged polgármestere adja át.

A KalandZOOna nemcsak ügyességi feladatokat rejteget a látogatók számára, hanem a Szegedi Vadaspark új állatfajtáikkal is megismerkedhetnek az érdeklődők. Ilyen a rénszarvas vagy a hóbagoly. De a muflonok, dámok és a kenguruk területére is beléphetnek majd a látogatók, sőt meg is etethetik az állatokat. Emellett létesült a területen egy állatsimogató is, ahol a Szegedi Vadaspark egyik legnagyobb sztárja, Szelfi a kecske mellett, a kamerumi juhokkal is közelebbi ismeretséget lehet kötni.

A kalandparkban a különböző nehézségű, ügyességi játékok mellett, a bátrabbak kipróbálhatják a Sancer-tavon átívelő csúszópályát is. A felnőttek által használható, 5 méter magasan futó pálya 20 elemes, a gyereké 8 elemből áll. A terület emellett rendelkezik egy játszótérrel, kilátóval, egy természetvédelmi tematikájú szabadulószobával és egy színpaddal is.

Jó hír: június 2-án nemcsak a vadasparki belépőjegyet váltók számára nyitják meg a KalandZOOnát, hanem kivételesen a Szél utcai bejárat felől azok is ingyenesen léphetnek be az új kalandpark területére, akik csak az itt meghirdetett programokra kíváncsiak és ezúttal nem járnák körbe a Szegedi Vadasparkot.

A KalandZOOna a Vadaspark mintegy 20 millió forint önrésze mellett, Szeged Megyei Jogú Város 40 millió forintos támogatásából, valamint a Belügyminisztérium és Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 20 millió forintos pályázata révén, a Bűnmegelőzési Központ támogatásából készülhetett el. Összköltsége 80 millió forint volt.

Programok:

  • 10:00-10:30 – Zenés program, fellépők: Ayala, Orbán Béla, Illés Anna
  • 10:45-11:00 – Zenés program, fellépő: Ayala
  • 11:00-11:15 – Megnyitó, beszédet mond: Botka László, Szeged polgármestere és Veprik Róbert, a Szeged Vadaspark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója
  • 11:30-12:30 – A 7mérföldes zenekar koncertje
  • 14:00-15:00 – Zenés program, fellépők: Orbán Béla, Illés Anna, Moravszki Ákos, Cserkuti Erika
  • 15:00-15:30 – Középkori viseletek, vívás bemutató, közreműködik: Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrző Egyesület
  • 15:30-16:00 – Középkori táncház, közreműködik: Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrző Egyesület
  • 10:00-16:00 – Játszóház, ügyességi feladatok, arcfestés, ugrálóvár, körhinta, nyereményjáték – sorsolás: 15.30


Fotó: Frank Yvette