Szeged, önkormányzat, ültet, egynyári növények, virágok, virágos Szeged, belváros, Széchenyi tér

Szépül a Széchényi tér Szegeden – képgaléria

Helyi hírek

Ahogyan arról a Szegedi Nap néhány hete beszámolt, idén közel 40 000 darab egynyári virág kerül kiültetésre Szeged közparkjaiba. A növények jó része már a helyére került, május utolsó hetében pedig a Széchényi tér is tovább szépül.

A Városháza ablakait, a Belvárosi hidat és a Belvárost valamint Tarjánt illetve Kiskundorozsmát összesen 2 125 darab muskátli díszíti – tudtuk meg Makrai Lászlótól, a  Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától.

A legnagyobb mennyiségben ültetett egynyári virágok idén a Begónia, amelyből 5 870 darab, a Rudbechia (azaz a kúpvirág), melyből 3 900 darab valamint a Salvia (vagyis zsálya) voltak, amiből 4 800 darabot ültetnek.

Újdonságnak számít 2024-ben a virágágyakban a Dihondra Silver Falls (Pázsitszulák), a Heliotropium Arborescens Nautilus ‘Blue’ (Valilia virág) és a Ptilotus exaltatus ‘Joey’ (Mula-mula), a Pentas (Egyiptomi csillagcsokor) illetve a Plectranthus argentatus (Ezüstös kakassarkantyú).

Az egynyári virágok ültetésének ütemezését az alábbiak szerint tervezi május utolsó hetében a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.:

  • május 30. Széchenyi tér és Vásárhelyi Pál utca
  • május 31. IV. Béla, Széchenyi tér  és Aradi vértanúk tere

Fotó: Frank Yvette