Ilyen volt a gyereknap a hajdú-bihari tűzoltóságokon

Helyi hírek

A hivatásosok mellett az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók is az egész szombati napot a gyerekeknek szentelték Hajdú-Biharban.

A riasztások mellett volt idejük megmutatni a laktanyát belülről és kívülről, bemutatták a gépjárműfecskendőket és a különböző műszaki mentéshez valamint tűzoltáshoz használható eszközöket, védőruhákat. A szórakoztatás mellett ez a program is jó lehetőséget adott arra, hogy az embereket közelebb hozza a tűzoltói hivatáshoz.

Lehetőség volt elmondani, hogy baj esetén, hogyan kell a 112 segélyhívó telefonszámon megtenni a bejelentést, mi történik a riasztás után, és hogy miért van annyi gépjárműfecskendőre szükség, ha tűz keletkezik egy emeletes házban.

Az utóbbit egy gyakorlat formájában a debreceni hivatásos tűzoltók meg is mutatták. A debreceni mászóház ablakából hömpölygött ki a füst, és egy anyuka bajba került, már nem tudott kijutni a füsttel telítődött épületből. Segítségére kisfia, a 4 éves Beni sietett, tűzoltó bajtársaival együtt. Micskó Benjamin neve nem ismeretlen a vármegyében. Sokan sokféleképpen gyűjtenek neki azért, hogy súlyos betegségét a megfelelő gyógykezeléssel leküzdhesse.

A tűzoltók civilként is támogatták már a családot, de egy nagyobb összefogást is meg akartak valósítani. A mai laktanya látogatók adományokat helyeztek el Beni dobozába, hogy a kisfiú gyógyulása minél hamarabb megkezdődhessen.

Az új nyíradonyi tűzoltólaktanya első gyereknapja volt az idei, ezért sokan voltak rá kíváncsiak. Nyíradonyban volt tűzoltójárművé alakított traktor a kicsiknek, a kreatív gyerekek pedig aszfaltrajzversenyen mérték össze tehetségüket. A kabai önkéntesek a járművek és eszközök bemutatása mellett ugrálóvárral is várták az érdeklődőket.