Tímár Tamás. Fotó: Frank Yvette

„Botka László és a FIDESZ szerintem a háttérben már lepacsiztak” – interjú Tímár Tamással, a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltjével

Helyi hírek

Tímár Tamás ügyvéd már a tavalyi év végén bejelentette, hogy a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltjeként indul Botka László ellen a 2024-es önkormányzati választásokon. Őt követte Fülöp László kommunikációs szakértő és Joób Márton politikus. Az ügyvédet döntéséről, tervekről és ellenfelekről kérdeztük. Interjú Tímár Tamással.

Tímár Tamás Szegeden született, itt nőtt fel, itt járt általános és középiskolába és jogász végzettséget is Szegeden szerzett. Két évtizede dolgozik a városban ügyvidéként. Hat évvel ezelőtt a Mi Hazánk Mozgalom Szegedi Szervezetének alapítója volt, melynek, azóta is tagja. Két gyermek édesapja.

Miért döntött úgy, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon?

A Mi Hazánk Mozgalom Szegedi Szervezete 2018 őszén jött létre, alapítója és, azóta is tagja vagyok, ami egyben azt is jelenti, hogy a politizálás nem áll messze tőlem. Megtisztelőnek tartottam, amikor Toroczkai László felkért arra, hogy induljak Szegeden polgármesterjelöltként a Mi Hazánk Mozgalom színeiben a 2024-es önkormányzati választásokon. Úgy éreztem, az elmúlt hat évben végezett munkám, ezzel most végre célba érhet, ezért igent mondtam. Tehát az egyik oka az, hogy hiszek abban, hogy eljött az idő, hogy a Mi Hazánk Mozgalom megmutassa az embereknek, hogy mire is képes. Másrészt, én egészen máshogy képzelem el a politizálást Szegeden, mint, ahogy az most folyik. Úgy gondolom, hogy nem jó választás sem Botka László sem pedig a FIDESZ polgármesterjelöltje. Véleményem szerint a felszínen szapulják egymást, míg a színfalak mögött már „lepacsiztak” és, ha kicsit közelebbről nézzük, akkor szerintem láthatjuk is, hogy ugyanaz a céljuk.

Mi az, amin véleménye szerint változtatni kellene Szegeden?

Még több zöld telületre, környezettudatosabb gondolkodásmódra lenne szükség és Szegeden is meg kellene teremteni a lehetőséget arra, hogy az emberek önellátásba kezdhessenek, hogy legalább a zöldségek és gyümölcsök egy részét kitermelhessék maguknak. Emellett fejlesztést igényel a Tisza-part, a turizmus, azon belül a vízi és kerékpáros turizmus, illetve a Tisza-híd megépítése is rendkívül fontos lenne. Nem beszélve a parkoló zónákról, ahol egyre nagyobb káosz uralkodik, mert kevés van belőlük. De a fiatalok valamint a nagycsaládosok helyzetén is javítani kellene, emellett pedig a bűnmegelőzésre is sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni. Mi, ha az emberek bizalmat szavaznak nekünk, ezen fogunk dolgozni.

Mit lehet tudni a csapatáról? Kik azok, a képviselőjelöltek, akik ön mellett állnak?

A Mi Hazánk Mozgalom Szegedi Szervezetének tagjaiból és szimpatizánsokból kerültek ki azok a személyek, akik az önkormányzati választásokon egyéni választókerületi jelöltként indulnak. Elmondható, hogy a csapat igen színes egyéniségekből tevődik össze. Vannak köztük fiatalok, idősek, fizikai munkások, egészségügyi dolgozók, értelmiségiek, vállalkozók. Ők a saját választókerületükben, az általánosan Szegedre megfogalmazott céljaink mellett, és azokon túlmenően, az egyes választókerületekre jellemző, olyan megoldandó problémákat tűztek ki célul, amelyek az ott élők életének részét képezik, és amelyek megoldásra a várnak.

Hogyan kampányolnak?

Kampányunk jelenlegi fázisában plakátokat helyezünk ki és szándékunk szerint hetente legalább egyszer utcafórumot tartunk, illetőleg szórólapokat juttatunk el a lakossághoz a választásokig. Tesszük ezt éppen azért, mert nekünk nem áll rendelkezésünkre olyan médiafelület, amely a többi pártnak rendelkezésére áll, ezért közvetlenül kell megkeresnünk ilyen formában a szavazókat, mert sajnos szegedi szinten a Mi Hazánk Mozgalom a legelhallgatottabb párt.

Zárásképpen: mi a véleménye a többi polgármesterjelöltről?

Nagyon remélem, hogy a többi jelölt is az általánosan elfogadott normák szerint fogja a kampányát végig vinni. Úgy gondolom, hogy kulturált emberek vagyunk, és ehhez méltóan kell viselkednünk, végső soron mégiscsak a szegedi emberek érdekében próbálunk polgármesterjelöltként részt venni ezen a választáson… Csak az érdekelhet bennünket, hogy a választók akarata érvényesüljön, és a valódi érdekükben szülessenek meg a döntések helyi szinten.

Pósa Tamara

Fotó: Frank Yvette