250 méter friss aszfaltot kapnak a debreceniek

250 méter friss aszfaltot kapnak a debreceniek

Helyi hírek

Az idei debreceni nagyfelületű útfelújítások keretében megújul az Illyés Gyula utca és az Ormós Lajos utca egy-egy szakasza is. A részletekről sajtótájékoztató keretében számolt be Katona Erzsébet önkormányzati képviselő 2024. május 21-én.

Mint azt elmondta, a napokban befejeződik a nagyfelületű útfelújítás az Illyés Gyula utca Károli Gáspár utca és az Ormós Lajos utca közötti, valamint az Ormós Lajos utca Illyés Gyula utca és Sántha Kálmán utca közötti szakaszain. Összesen 250 méter hosszú útszakaszról van szó, s a kivitelezés összköltsége bruttó 45 millió forint, amit a város önkormányzata teljes mértékben saját költségvetéséből fedez.

A képviselő arról is szót ejtett, hogy az elmúlt években nagyon sok útfelújítás, nagyfelületű útjavítás és új út építése is történt a választókörzetben, így a terület forgalmi áteresztőképessége jelentősen megnőtt. Többek között a Domokos Márton út, mint elkerülő út megépítésével is könnyebb lett a közlekedés, s megújultak például a Tarján utca, a Vezér utca, a Szabó Lőrinc utca és a Károli Gáspár utca jelentős szakaszai. Immár a belsőbb lakóterületi utak megújítása is megkezdődött, s ennek része a mostani beruházás is, az Ormós Lajos utca Vezér utca és Sántha Kálmán utca közötti szakasza pedig már a múlt esztendőben megújult, mint ahogyan a szintén az Ormós Lajos utcában található élelmiszeráruház melletti parkoló is.

Katona Erzsébet arról is említést tett, hogy a jövőben elkezdődik az átépítése a Balmazújvárosi út és a Csigekert utca csomópontjának, ami plusz kanyarodósávval fog bővülni, s az áteresztőképessége nagy mértékben nőni fog.

Fotó: debrecen.hu