Frittmann Tamás: a Szegedi Borfesztiválról a jó hangulat jut először eszünkbe

Helyi hírek

Kétségtelen, hogy az Alföld egyik legismertebb borászata a Frittmann pincészet, ahol kiemelkedő minőségű borokat állítanak elő. Elkötelezettség, innováció, minőség – ez jellemzi őket. 25 éve, minden évben részt vesznek kiállítóként a Szegedi Borfesztiválon, amelyről a jó hangulat és a borkedvelő tömeg jut eszükbe. Frittmann Tamással beszélgettünk röviden.

Pontosan hány éve vesznek részt a Szegedi Borfesztiválon kiállítóként?

2000-ben voltunk a fesztiválon először, tehát ez már a 25., amelyen részt veszünk.

Mi az, ami elsőként eszükbe jut kiállítóként a fesztiválról?

A jó hangulat és a nagy borkedvelő tömeg, amit sokszor még az eső se tud eltántorítani a kóstolásától.

Milyen tapasztalataik vannak a látogatókkal kapcsolatban a többi, hasonló jellegű fesztivállal összevetve?

A szegedi az egyik legnagyobb volumenű és leghosszabb borfesztivál, amelyen rendszeresen minden évben részt veszünk. Egy rendkívül jó kulturális esemény, ami összehozza az embereket a borokon és egyéb programokon keresztül, az átlagosnál szélesebb korosztályt megcélozva. A borok iránt érdeklődő fiatalok aránya is talán magasabb, más ilyen jellegű rendezvényekkel összevetve. És abban a tekintetben is talán kicsit más, hogy megjelennek a teljesen kezdő borfogyasztóktól, a magasan edukált fogyasztókig és a szakmabelieken át sok mindenki.

Szeged, Borfesztivál, Széchenyi tér, Frittmann Tamás, borász, bor
Frittmann Tamás

Mit kínálnak a látogatóknak, milyen borokat lehet megkóstolni, megvásárolni az önök standjánál?

Mi széles szortimenttel érkeztünk, nagy hangsúlyt helyezve a könnyedebb borokra. Ilyen például az Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Olívia cuvée, Hajnal cuvée, Generosa, Sauvignon Blanc, Rajnai Rizling, Néró Rosé, Rosé cuvée. Mindezek mellett, hoztunk pár vörös bort és érlelt fehérbort is. Ilyen a Kékfrankos, Kadarka, Cabernet Sauvignon-Franc, Ezerjó Selection és egy pezsgőnk illetve egy Irsai gyöngyöző borunk is jelen van.

Pósa Tamara

Fotó: Frank Yvette