Pádár Nikolett és Nádas Bence kapta idén a Szeged sportolója díjat

Helyi hírek

A 28. Szegedi Borfesztivál-Szeged Napja Ünnepségsorozat megnyitója előtt a városvezetés elismerésben részesítette a legkiemelkedőbb szegedi sportolókat és művészeket. A Szeged sportolója díjat Pádár Nikolett és Nádas Bence vehette át idén.

Az eseményen köszöntőt mondott Binszki József, várospolitikai alpolgármester, aki ezt követően Ménesi Imre, Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnökével együtt, átadta az elismeréseket.

Szeged Sportolója díjat kapott:

Pádár Nikolett, a Haász Szegedi Úszó Egylet úszója, aki jelenleg Törökországban edzőtáborozik, ezért a díjat édesanyja, Pádárné Kocsis Mónika vette át és Nádas Bence, a Szegedi Vízisport Egyesület kajakozója, aki olimpiai válogatóra készül fel, ezért nem tudta a díjat személyesen átvenni, helyette Petrovics Kálmán, az egyesület elnöke vette át az elismerést.

Szeged Sportjáért díjat vehetett át:

Varga Ágnes, SZMJV Polgármesteri Hivatal nyugalmazott ügyintézője és Blum László, a Szeged Bokorugró Tájfutó Sportegyesület versenyzője, edzője és versenyszervezője.

A szegedi művészeket is díjazták

2024-ben összesen 28-an részesültek százezer és háromszázezer forint közötti egyszeri alkotói támogatásban a szegedi önkormányzat jóvoltából. Az alkotók többek között emléklemezre, fotókiállításra, kisfilmre, verseskötetre és színházi előadássorozatra kaptak támogatást – írta meg a szeged.hu.

A támogatásról szóló okleveleket Binszki József várospolitikai alpolgármester, Kozma József, Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottság elnökével együtt adta át.

Alkotói támogatást kapott:

  1. Bajnóczi Sándor Gábor
  2. Barkos Beáta
  3. Bene Zoltán
  4. Bubrják István
  5. Ceglédi Anna
  6. Csorba Kata
  7. Deák Zsuzsanna
  8. Dóbisz Áron
  9. Fiedler Judit
  10. Hallósy Ákos
  11. Judik Alex Raul
  12. Kálmán Zsolt Csaba
  13. Kerek Tímea Éva
  14. Malinovszky Miksa József
  15. Németh György
  16. Oláh Tamás
  17. Opavszkiné Nagy Adrienn
  18. Páli Tibor László
  19. Pilcz Roland
  20. Rózsa Éva
  21. Simon Adrienn
  22. Skrionya Réka
  23. Tóth Ildikó
  24. Végh Gyula
  25. Veszelka Attila
  26. Vidóczy-Lövey János
  27. Volent Zsolt
  28. Zalánki Rita

Pályakezdői támogatásban részesült három harmincöt év alatti alkotó:

  1. Nagy Veronika,
  2. Kormányos Gergő és
  3. Veszprémi Szilveszter.

Művészeti ösztöndíjban részesült:

Sebők Liliána Hajnalka, a Színház- és Filmművészeti Egyetem dramaturg szakos hallgatója. A szegedi önkormányzat tanulmányait támogatja két féléven, azaz tíz hónapon át a mindenkori minimálbér összegével, azaz havi bruttó 266 ezer 800 forinttal.

(szeged.hu)

Fotó: Frank Yvette