Szeged, játszóeszközök, fejlesztés, oktatás, óvoda, Fő Fasori Óvoda, gyerekek

Klímaberendezéseket telepíttetett óvodáiban és bölcsődéiben a szegedi önkormányzat

Helyi hírek

Az utóbbi években 7 bölcsődéjére és 14 óvodájának a felújítására a szegedi önkormányzat összesen 7 milliárd forintot fordított. Ebből közel 6 milliárd forint uniós támogatás volt, a fennmaradó 1 milliárd forint pedig városi forrás. Az önkormányzat számára elsődleges szempont az energiatakarékosság és a gyerekek biztonsága, fejlődése.

Az elmúlt hónapokban önkormányzat saját forrásból 440 millió forint értékben napelemrendszereket telepíttetett intézményeire, játszóudvarokat újíttatott fel és új játszóeszközöket szereztek be. Mivel a nyári forróság még a legkorszerűbben felújított, hőszigetelt, új nyílászáróval és árnyékolóval felszerelt intézményeinkben is megnehezíti a gyerekek pihenését, az önkormányzat saját forrásból 13 bölcsődében és 27 óvodában összesen 69 klímaberendezést telepíttetett a csoportszobákban. A közel 50 millió forint értékű fejlesztést a pályázaton nyertes szegedi kivitelező, a WindTech Kft. valósította meg.

A Délikert városrész intézményei is részesültek korábban az uniós fejlesztésekből: a Szentmihályi Bölcsőde és a Klebelsbergtelepi Óvoda is megújult akkor. A mostani klímaberendezéseket érintő csomagban a másik négy szegedi intézménnyel együtt, most ugyancsak részesei voltak az újabb beruházásnak: ennek a 9 intézménynek a 13 klímaberendezése 7,2 millió forintba került. Így 2 darab került a Szentmihályi Bölcsődébe, 1 darab a Szentmihályi Óvodába, 1darab az Újvidéki Utcai Óvodába, 2 darab a Klebelsbergtelepi Óvodába és 1 darab a Gyálaréti Óvodába.

Elkészült bölcsődék: Agyagos Utcai, Csillag Téri, Cső Utcai, Dobó Utcai, Gyík Utcai, Hajlat Utcai, Kiskundorozsmai, Petőfi Sándor Sugárúti, Rókusi Körúti, Siha Közi, Szentmihályi, Szőregi, Vedres Utcai.

Óvodák: Béketelepi, Bérkert Utcai, Boross József Utcai, Bölcs Utcai, Cső Utcai, Felsővárosi, Földmíves Utcai, Garam Utcai, Gábor Áron Utcai, Gedói, Gyálaréti, Gyertyámos Utcai, Hunyadi Téri, Jerney Utcai, Katona József Utcai, Kemes, Klebelsbergtelepi, Makkosházi, Petresi Utcai, Szentmihályi, Széksósi Úti, Tabán Utcai, Tarjáni, Tisza-parti, Tünde Téri, Újvidéki Utcai, Vedres Utcai.

(SZMGJ Polgármesteri Hivatal)

Fotó: Frank Yvette