Mándi László debreceni polgármesterjelölt

Debreceni ellenzék: a fideszes önkormányzati képviselők az ázsiaiaknak épülő konténerszállást támogatják, nem a bérlakásprogramot.

Helyi hírek

Debrecen fideszes városvezetése minden eszközzel, jó pártkatonához illően támogatja az akkumulátorgyárak építését. Csak a kormány szándékainak akarnak megfelelni és nem érdekli őket a debreceniek véleménye – írja közös közleményében Mándi László, az Összefogás a Cívisvárosért formáció polgármesterjelöltje, és Madarasi István önkormányzati képviselő és képviselőjelölt.

Az akkumulátorgyárak élenjáró támogatói a fidesz önkormányzati képviselői, akik az elmúlt években egy szót sem emeltek városunk kiárusítása és mérgezése ellen. Olyan intézkedéseket jelentenek be, amelyek elterelik a figyelmet az akkumulátorgyárak működéséről és a számtalan betelepített ázsiai munkavállalóról

– közölték.

Mándiék szerint ennek egyik legjobb példája Debrecen 10. önkormányzati választókörzete. “Az Epreskert, Tégláskert, Szepes, Boldogfalvi kert közvetlen szomszédságában épül a méreggyár. A legtöbb városlakó ezen a területen elsőként tapasztalhatja meg e gyárak káros hatásait. Itt épül a legnagyobb konténerszállás, az akkumulátorgyárak miatt lesz felszámolva Szepes.” 

Azt írják, elterelésül sikerként jelentik be a strandröplabda-edzőpályát, valamint néhány utca pár méterének felújítását. 

Ezzel szemben több utcában meg kell oldani a járdák kiépítését, felújítását, csapadékvíz elvezetését. Közösségi terekre, új orvosi rendelőre lenne szükség. 

Az ellenzékiek ígéretük szerint vállalják, hogy új, korszerű orvosi rendelőt építenek a körzetben. 

A körzetben nagy létszámban vannak önkormányzati bérlakások. Az ott lakók köszönhetően a Fidesz gazdaságpolitikájának, egyre nehezebb körülmények között élnek. Mindez nem elég, tetézi gondjaikat az önkormányzat kiszámíthatatlan bérlakásprogramja. A szociális bérlakásokat rászorultsági alapon, licit nélkül kell kiutalni

– írják.

Mándiék szerint a fideszes önkormányzati képviselők inkább az ázsiaiaknak épülő konténerszállást támogatják, nem pedig egy új, kiszámítható, rászorultakat támogató bérlakásprogramot.

Azt ígérik, az Összefogás a Cívisvárosért új bérlakásprogramot fog indítani és a lakhatást kiemelten kezeli.