Blondy FC Esztár

172 millióért építenek új lelátót egy ötödosztályú hajdú-bihari focicsapatnak

Helyi hírek

Az esztári Blondy FC új lelátót, valamint azzal egybeépítve játékos- és bírói öltözőt is kap – írja az rtl.hu. A könnyűszerkezetes épület alapterülete 357,9 négyzetméter, magassága meghaladja a 6 métert.

A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a debreceni Régió Terv Kft. nyerte el nettó 135,9 millió (bruttó 172,5 millió) forintos ajánlatával – írja az rtl.hu. A lelátón 76 ülőhely lesz, ami azt jelenti, hogy székenként több mint bruttó 2 millió forintba kerül a beruházás.

A dokumentum szerint:

“a helyi labdarúgás sikeressége az óvodástól a nyugdíjasig lelkesíti az itt élőket. Az egyesület kivívott helyi és regionális rangja, elismertsége, és a mérkőzések népszerűsége, látogatottsága folytán egyre elviselhetetlenebb a szükséges létesítmények hiánya.”

Az épület alapja már áll, a további munkálatokat gazdasági és pénzügyi okok miatt nem tudták elvégezni. A dokumentációban még az is szerepel, hogy a megye III-ban indult a csapat, azóta viszont már előrébb léptek. Az MLSZ adatbázisa szerint a Blondy FC Esztár csapata idén a 3. helyen zárta a Hajdú-Bihar megyei II. osztály Dél csoport bajnokságát.

Esztári focicsapat

Ezek szerint a 2024/25-ös szezonban is a megyei másodosztályban játszanak, ami a magyar foci ötödik osztályát jelenti.

Az rtl.hu szerint a Transparency International nemzetközi civil szervezet korábban arra a megállapításra jutott, hogy a tao – társasági adó – a korrupció melegágya. A tao-támogatás nem csak a bíróság szerint közpénz, hanem a Magyar Olimpiai Bizottság egykori elnöke, az olimpiai bajnok Kulcsár Krisztián szerint is.

Az rtl.hu szerint 2011 és 2022 között 4545 milliárd forint ment sportra a költségvetésből és taotámogatásból. Ez jóval több, mint amennyi közpénz jutott az alapfokú vagy a középfokú oktatásra, ugyanakkor a rendelői egészségügyi ellátásra sem költött ennyit az állam ugyanebben az időszakban.