Ópusztaszer, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Emlékpark, turizmus

Csongrád-Csanád vármegyei értékek címen hirdet vetélkedőt a megyei önkormányzat

Helyi hírek

Csongrád-Csanád vármegye rengeteg értékkel büszkélkedhet, értéktárát jelenleg 112 érték gazdagítja. Az itt található 60 településből 39 településen működik Települési Értéktár Bizottság és további 6 település tervez a jövőben értéktár bizottságot létrehozni. A megyei önkormányzat ennek apropója kapcsán vetélkedőt hirdet.

A Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata 2024-ben is vetélkedőt hirdetett Csongrád-Csanád vármegyei értékek címmel az általános iskolai felső tagozatos és középiskolás diákok számára. A vetélkedő az Agrárminisztérium támogatásával, az általa meghirdetett Hungarikum pályázat keretében valósulhat meg.

A vármegyei döntőben személyes megmérettetésre kerül sor, amely végén a két kategória legjobbjai lesznek a végső győztesek.

A döntő helyszíne, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, mely mint nemzeti emlékhely és a vármegyei értékek között helyet kapott Feszty-körkép otthona, méltó környezetként szolgál a vetélkedő döntőjének lebonyolításához. Különböző állomáson a hungarikumok, nemzeti és vármegyei értékek témakörében szerzett ismeretek és játékos feladatok várják a versenyzőket.

A nyertes csapatok országos döntőben mérettethetik meg magukat.

(Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark)

Fotó: Frank Yvette