Szeged, Gyöngyvirág Óvoda, felújítás, térkőburkolat csere, óvoda, napelem

Közel 184 millió forintból fejlesztette óvodáit a szegedi önkormányzat

Helyi hírek

A szegedi önkormányzat az utóbbi években 14 óvodájának a felújítására összesen bruttó 4,5 milliárd forintot fordított. Ebből közel 4 milliárd forint uniós támogatás volt, a fennmaradó több mint 500 millió forint saját forrásból valósult meg – ismertette a Gyöngyvirág óvoda udvarán  Szénási Róbert, önkormányzati képviselő. 

“Évek óta nem érkeznek már uniós támogatások a kormány korrupciós gazdaságpolitikája miatt, ennek ellenére az önkormányzat folytatja intézményei korszerűsítését. Továbbra is elsődleges szempont az energiatakarékosság és a gyerekek biztonsága, fejlődése” – emelte ki a politikus a helyszínen.

Mint ismertette: az önkormányzat saját forrásból két körben 21 intézményére napelemrendszereket telepíttet 222 millió forintból – ezek minimum 70 százalékkal csökkentik az energiafelhasználást. Köztük 10 óvoda szerepel, sőt a Délceg utcai Gyöngyvirág óvodában már elkészültek és termelnek is az említett napelemek.

“Az óvodai játszóudvarok és játékok felújítására, bővítésére is saját forrásából költ a város: tavaly és az idén mind a 41 óvodában történt fejlesztés, az utolsó munkálatok határideje április vége. Összesen 183 millió 700 ezer forintot fordít ezekre az önkormányzat” – mondta Szénási Róbert.

A Gyöngyvirág Óvodában emellett 310 négyzetméter beton- és térkőburkolat cseréje valósult meg március végéig, szegélyek és a vízelvezetés kialakításával, 15,8 millió forint értékben.

(Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala)

Fotó: Frank Yvette