Szeged, TalentCafé, Fodrász Szakmai Nap, kamara, fodrász, szakma, bemutató

Fodrász szakmai nap az Iparkamarában

Helyi hírek

Fodrász szakmai napot szervezett a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata – az eseményen több mint kilencvenen vettek részt, köztük a szakma legjobbjai, hogy ezzel is segítség a pályakezdőket. A jelenlévő vállalkozók és tanulók tapasztalatot cserélhettek és kapcsolatokat építhettek egymással.

A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara fontos célja, hogy a középfokú oktatásban résztvevő, szakmát tanulókat segítse a megfelelő gyakorlati helyek megtalálásában. Így a szakma elsajátításában és egyúttal a vizsgára való felkészülésben is első kézből szerezhetnek tapasztalatot, tehetnek szert valós tudásra.

Ennek megfelelően az eseményen olyan vállalkozók vettek részt, akik szakmai gyakorlati helyként is üzemelnek.

Török László, a Török Kulcsszervíz tulajdonosa és vezetője, aki egyben a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozat elnöke is, kiemelte: a Tagozatnak nem ez az első és utolsó ilyen, szakmaspecifikus eseménye.

Szerveztek már autós szakmai napot, fogtechnikusok számára vállalkozásfejlesztési tréninget, a népi iparművészek számára pedig megjelenési lehetőséget biztosítottak különböző vásárokon, kiállításokon. Elárulta: a közeljövőben a kozmetikusokat célozzák majd meg.

Fotó: Frank Yvette