Szeged, felújított, Ikarus–Skoda, trolibusz, troli, tömegközlekedés, Nagy Sándor

Forgalomba állt az első felújított Ikarus-Skoda troli Szegeden

Helyi hírek

Teljesen megújult utastérrel és megszokott fedélzeti szolgáltatásokkal (WiFi, jegyvásárlás) ma forgalomba állt az első felújított Ikarus-Skoda troli Szegeden – adta hírül Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármetser.

Az alapolgármester kiemelte: a következő három évben a Szegedi Közlekedési Társaság számára az önkormányzat 1 milliárd forintot biztosít troli felújításra, mivel sem az elektromos szolgáltatás fenntartásához, sem a fejlesztéséhez nem kap már a város kormányzati támogatást.

“A rekonstrukciós programba bekerülnek majd a magaspadlós csuklós trolik is, hogy megfelelő utaskomforttal és megbízhatósággal tudják még szolgálni az utasokat” – mondta Nagy Sándor.

Szeged, felújított, Ikarus–Skoda, trolibusz, troli, tömegközlekedés, Nagy Sándor
Nagy Sándor

Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, az alpolgármester néhány hete egy sajtótájékoztató keretében közölte azt is, hogy az önkormányzat pályázott a szén-dioxid-kvótakereskedelemből származó forrásból létrehozott Zöld Busz Programban négy önjáró trolibusz vásárlására is. A cseh SOR Libchavy s. r. o. járműveinek árából 577 millió forintot fedez így költségvetési támogatás, melyet 232 millió forint önkormányzati önrész egészít ki. Ennek köszönhetően a cseh SOR Libchavy s. r. o. négy, a felsővezeték-hálózattól függetlenül 50 kilométer megtételére képes önjáró trolibusza áll forgalomba néhány héten belül Szegeden.

Fotó: Frank Yvette