100 éves a Sándorfalvi Ipartestület - a lakosságot is ünneplésre hívják

100 éves a Sándorfalvi Ipartestület – a lakosságot is ünneplésre hívják

Helyi hírek

A Sándorfalvi Ipartestület idén 100 éves. A jubileum alkalmából a lakosságot is ünneplésre hívják: rendezvényt szerveznek, amelyen kirakodóvásárral, főzőversennyel és fellépőkkel ünnepelheti a lakosság velük együtt az évfordulót.

A Sándorfalvi Ipartestület a helyi vállalkozókat fogja össze: lehetőséget nyújt többek között közösségépítésre, tudásmegosztásra és közös üzletelésre. Már Sándorfalva alapítása után is voltak próbálkozások iparos szervezetek létrehozására, azonban 1924-ben alakult meg az Iparos Ifjak Önképző Köre, amely az első komoly ilyen jellegű szerveződés volt. Az Ipartestület úgy döntött, nemcsak egymás között
szeretnék ünnepelni a jubileumot: május 4-én megrendezik az I. Iparos Ifjak Fesztivált!

“A 100 éves születésnapot nem szerettük volna csak egymás között ünnepelni. Fontosnak tartjuk a lakosság és a vállalkozók közötti kapcsolatot, hiszen mi szoros együttműködésben élünk: nekünk azért van munkánk, mert ők adnak nekünk. Tulajdonképpen nekik is köszönhetjük azt, hogy Sándorfalván ilyen sok és magas szintű vállalkozás működhet. Ezért mindenképpen invitáljuk őket, hogy ünnepeljenek velünk!” – mondta Jenei Csaba, a Sándorfalvi Ipartestület elnöke.

A program még titkos, de az elnök néhány részletet elárult: kirakodóvásár, főzőverseny, szakmai kiállítások, tombola és fellépők is várhatóak a rendezvényen, sőt, a fellépők között egy országszerte ismert előadó is lesz!

A rendezvényt május 4-én, a Sándorfalvi Piacon rendezik meg, a további részletekről pedig az újonnan készült weblapjukon, a www.sfipartestulet.hu-n fognak majd tájékoztatást adni.

(Sándorfalvi Ipartestület)

Fotó: Sándorfalvi Ipartestület