Szeged, Kormányhivatal, március 15., megemlékezés, koszorú, Klauzál szobor

Klauzál Gábor mellszobránál emlékezett meg az 1848/49-ben történtekről a megyei Kormányhivatal és a Fidesz-KDNP szegedi szervezete

Helyi hírek

2024. március 14-én Szegeden, Klauzál Gábor mellszobránál emlékezett meg az 1848/49-ben történtekről a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal és a Fidesz-KDNP szegedi szervezete. 

Dr. Salgó László,  Csongrád-Csanád vármegye főispánja és a kormányhivatal dolgozói koszorút helyeztek el Klauzál Gábor mellszobránál.

Majd ezt követően a Fidesz-KDNP szegedi szervezete ugyanitt, ugyanezen a napon főhajtással emlékezett meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

Az eseményen Fülöp László, a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje kiemelte, szerinte március 15-e az egyik legszebb nemzeti ünnepünk. Véleménye szerint ez az az ünnep, amelyet mindenki ugyanolyan fontosnak és meghatározónak tart.

Szeged Fideszes polgármesterjelöltje, Fülöp László. Fotó: Fülöp László hivatalos Facebook oldala
Fülöp László

A megemlékezés zárásaképp Haág Zalán, a Fidesz-KDNP szegedi szervezetének elnöke is beszédet mondott. Összegezte a nemzeti ünnep történelmi jelentőségét és párhuzamont vont a múlt és a jelen között – írta meg a delmagyar.hu.

(delmagyar.hu)

Fotó: Frank Yvette/Fülöp László hivatalos Facebook oldala