Papp László diákokkal legózott a "Szoboszlai" (Dominik?) úti általános iskolában

Papp Lászlóék diákokkal legóztak a “Szoboszlai” (Dominik?) Úti Általános Iskolában

Helyi hírek

A nagy futballrajongó hírében álló debreceni polgármesternek (vagy aki épp kezelte a Facebook-oldalát) minden bizonnyal kedvenc sportja járhatott az eszében, amikor közösségi oldalán megüzente, hogy a “Szoboszlai” Úti Általános Iskolában ő is részt vett a Nemzetek napján. (A videóban helyesen mondja, csak a poszt felvezetőjében szerepel a vicces elírás.)

Az eseményen az intézmény diákjai egy hatalmas világtérképet raktak ki Lego-kockákból az iskola tornacsarnokában. Összesen 12 nemzet fiataljai vettek részt az építésben, miközben tematikus foglalkozásokon ismerkedtek – többek között – a thai, az orosz, az amerikai vagy éppen a kínai szokásokkal, nyelvvel és kultúrával.

Papp László az önkormányzat portáljának elmondta, ez a kezdeményezés jól támogatja az egyre nemzetközibbé váló Debrecen törekvéseit is.

A város gazdasága nagyon sok külföldi kapcsolatot eredményezett, nagyon élénk az érdeklődés Debrecen iránt külföldről és a nemzetközi kapcsolatok, a nyelvtudás a kapcsolat teremtés képessége meghatározóvá vált már az elmúlt években is, de a következő évtizedekben végképp

– tette hozzá.

Pappot elkísérte Türk László tankerületi vezető és Orosz Ibolya Aurélia fideszes önkormányzati képviselő is.

A polgármesteri látogatásról propagandavideó is készült: