Mihálffy Béla (KDNP) országgyűlési képviselő a parlamentben.

Minden képviselő, köztük a szegediek is leadták vagyonnyilatkozataikat az előírt határidőre

Helyi hírek

2024. január 31-ig eleget tettek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószólók – közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke az MTI-vel szerdán. Mutatjuk, hogyan nyilatkozott vagyonáról a két szegedi országgyűlési képviselő, Mihálffy Béla (KDNP) és Szabó Sándor (MSZP).

Mihálffy Béla egy Szeged környéki több mint 6000 négyzetméteres tanya, valamint egy 110 négyzetméteres lakóház, és az ahhoz tartozó 180 négyzetméteres gazdasági épület tulajdonosa. Ez utóbbi vagyonelemet csak felerészben birtokolja – írja a szeged.hu.

A fideszes képviselő lecserélte hat éves Suzukiját és egy Kia Sorrentót vásárolt 2023-ban. Más értékes ingósága, megtakarítása nincs, de egy 15 milliós hitelintézeti számlakövetelést (lízing) feltüntetett a vagyonnyilatkozatában. Az országgyűlési képviselő továbbra is önkormányzati képviselőként, az OGYH személyi titkáraként, valamint a Szetáv felügyelő bizottsági tagjaként kap fizetést.

Szabó Sándor továbbra is egy 118 négyzetméteres szegedi lakóház tulajdonosa, és még mindig egy 2018-ban vásárolt Ford Mondeót vezet. A politikus vásárolt még némi OTP-részvényt, így jelenleg 2000 OTP-, 80 ezer NUTEX- és 30 ezer Delta Technologies-részvénye van. Emellett van nyugdíjbiztosítása, melynek értéke 1,8 millió forint. Ezen felül 1,2 milliós kintlevősége és 10 milliós tartozása van. Fizetést csak országgyűlési képviselőként kap.

Szabó Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő a parlamentben.
Szabó Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő a Parlamentben.

Az országgyűlési képviselő, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószóló saját vagyonnyilatkozata nyilvános és február 1-jétől a neve alatt megtekinthető az Országgyűlés honlapján (www.parlament.hu).

Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény vagyonnyilatkozat-tételre vonatkozó szabályainak megfelelően az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi képviselők és a nemzetiségi szószólók minden évben január 31-ig vagyonnyilatkozatot tesznek, amelyhez csatolják a velük közös háztartásban élő házas- vagy élettársuk és gyermekeik vagyonnyilatkozatát is.

A vonatkozó ágazati törvények alapján az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatára vonatkozó szabályok szerint tesznek vagyonnyilatkozatot és e kötelezettségüknek január 31-ig szintén eleget tettek az Állami Számvevőszék elnöke, alelnökei, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei és a Versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság keretében működő tanács elnöke és tagjai, a legfőbb ügyész és helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei és a Monetáris Tanács tagjai, a felügyelőbizottság tagjai, valamint a Médiatanács elnöke és tagjai.

A tisztségviselő saját vagyonnyilatkozata nyilvános, szintén február 1-jétől megtekinthető a neve alatt az Országgyűlés honlapján (www.parlament.hu).

(MTI, szeged.hu)

Fotó: szeged.hu