Nemzetközi antifasiszta tiltakozást szervez a MEASZ február 10-én a Duna-parti cipők holokauszt emlékműnél

Helyi hírek

A MEASZ (Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége ) döbbenten tapasztalja, hogy immáron egy éve a kormányhoz közelálló sajtó a tavalyi, Budapest fasizmus alóli felszabadulásának évfordulójához köthető szélsőséges incidenseket az antifasiszta mozgalmak lejáratására használja föl.

Mi több, az idei újabb évfordulóhoz közeledve a furcsa módon a csak most megindult bírósági tárgyalás eseményeinek tendenciózus taglalásával  fokozza az  antifasiszta mozgalmak elleni hangulatot.

A MEASZ  elhatárolódik minden szélsőséges, agresszív  megnyilvánulástól, amely  az antifasizmus jelmezében lép föl. Legyen az háborús agresszió vagy más békés élet terrorista  feldúlása.

A MEASZ – mint 79 éves magyarországi  antifasiszta szervezet – a békességért, a humanizmusért, a demokráciáért lép föl. Figyelmeztet a történelmünkben már átélt  nyilas-fasiszta pusztításra, amelyet a mai szellemi örökösök a fasisztoiddá váló társadalmi környezetben  könnyen kiszabadíthatnak a lezárt palackból.

Ezért is szervezi meg 2024. február 10-én 10 órától a Duna-parti cipők holokauszt emlékműnél a nemzetközi antifasiszta tiltakozást, amelyre várjuk a valódi antifasiszták érdeklődését.

(MEASZ)