Szeged, tűzoltó, katasztrófa, tűz, Dóm tér

Kigyulladt autóhoz, lángoló tanyához és istállóhoz riasztották a Csongrád-Csanád vármegyei tűzoltókat a hétvégén

Helyi hírek

Több tűzesethez és műszaki mentéshez is riasztották a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársait a hétvégén. Kigyulladt autónál, lángoló tanyánál és istállónál is segédkeztek a szakértők. 

Úttestre hasadt egy nagy méretű faág szombaton Szegeden, a Ringló utcában. A város hivatásos tűzoltói végezték el a műszaki mentést. A Mandula utcában is egy lehasadt ág veszélyeztette a forgalmat, a tűzoltók a segélyhívást követően percek alatt eltávolították az ágat az úttestről.

Vasárnap egy autó égett Szegeden, a Felső Kikötő soron. A szegedi hivatásos egység egy vízsugárral oltotta el a lángokat, személyi sérülés nem történt.  Ugyanezen a napon teljes terjedelmében lángolt egy tanya Kelebián. A kiskunhalasi és a ruzsai hivatásos egységek érkeztek a helyszínre, ekkor már egy gázpalack is felrobbant az épületben. A tüzet rövid idő alatt eloltották az egységek, a tűzben az ott élők közül senki sem sérült meg. A ház lakhatatlanná vált, a héttagú család átmenetileg rokonokhoz költözött.  Szintén vasárnap, az esti órákban egy istálló gyulladt ki Domaszéken. A tűzben három birka veszett oda. A szegedi hivatásos egységek rövid idő alatt elfojtották a lángokat, személyi sérülés nem történt.

(Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Fotó: Frank Yvette