Villamos Debrecenben

Megszavazta a debreceni közgyűlés a 14 éven aluli diákok ingyenes utazását, egyes ellenzékiek szerint ez kevés

Helyi hírek

A momentumos Szabó Bence szerint a kedvezményt ki kell terjeszteni a 14 év fölötti diákokra is.

A közgyűlés döntése szerint 2024. április 1-jétől módosítja a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. között az autóbusszal történő, valamint a kötöttpályás (villamos, trolibusz) menetrend szerinti helyi személyszállítási szolgáltatás ellátására létrejött közszolgáltatási szerződést a Debrecenben működő köznevelési intézményekben óvodai jogviszonnyal, illetve tanulói jogviszonnyal rendelkező 6-14 év közötti gyermekek, tanulók részére – Junior Debrecen Városkártya bérlet néven – ingyenes helyi közösségi közlekedési bérlet biztosítása érdekében.

A DKV Zrt. minden év január 31-ig beszámolót készít a közgyűlése részére a Junior Debrecen Városkártya bérlet értékesítéséről és a felmerülő költségekről, mely alapján az önkormányzat – megállapodás keretében – külön megtéríti a Junior Debrecen Városkártya bérlet értékesítésével kapcsolatban felmerülő bevételkiesést a DKV Zrt.-nek.

Szabó Bence momentumos önkormányzati képviselő a szavazás előtt arról kérdezte Papp László polgármestert, hogy miért zárnak ki az ingyenes utazás lehetőségéből több ezer 14 év feletti debreceni diákot.

A középiskolás korú diákok családjainak is épp akkora teher a bérletek megvásárlása, mint a fiatalabb gyerekek szüleinek. Felvetettem azt is, hogy szomorú, hogy csak a választás évében számíthatnak a debreceniek a legkisebb támogatásra is. Javaslom tehát, hogy ne csak kampány eszközként használjuk a fiatalok utazását, hanem adjunk valós támogatást minden debreceni diáknak!

– foglalta össze észrevételeit Facebook-oldalán az ellenzéki képviselő.