Szeged, közgyűlés, városháza, önkormányzat, önkormányzati képviselő, Botka László, polgármester

Botka László: Az egyre mélyülő megélhetési válság miatt idén megemeli Szeged városa a szociális támogatásokat és újabb intézkedést vezet be

Helyi hírek

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata hosszú évek óta fejleszti és bővíti a szociális rendszerét, amely mára az egyik legerősebbé és legnagyobbá vált az országban. Magyarország egyre romló gazdasági helyzete és az egyre mélyülő megélhetési válság miatt azonban idén megemeli Szeged városa a szociális támogatásokat és újabb intézkedést vezet be. Ezt Botka László polgármester jelentette be egy szerdai közéleti rendezvényen, ahol a város elmúlt évéről és az idei tervekről beszélt.

A polgármester hangsúlyozta: a szolidáris Szeged elkötelezett a helyi közösségek támogatása mellett.

  • Ingyenessé teszi Szeged város önkormányzata április elsejétől a helyi tömegközlekedést a 14 év alatti gyermekek számára. Ez a lépés nemcsak a családok anyagi terheit könnyíti meg, de hozzájárul a fenntartható és környezetbarát közlekedés további fejlesztéséhez is.
  • Megemeli az önkormányzat az iskolakezdési támogatást. Minden szegedi általános iskolás diák az eddigi 15 ezer helyett 20 ezer forint támogatást kap a várostól.
  • Megemeli az önkormányzat az időskorúak és a rokkantellátásban részesülők éves támogatását 15 ezer forintról 20 ezer forintra.
  • Jelentős lépést tesz az önkormányzat a fiatal családok támogatása terén is. Az újszülöttek után járó egyszeri szülési támogatás összegét 25 ezerről 50 ezer forintra emeli.

Ezen intézkedések részeként Szeged város önkormányzata 1,5 milliárdról 2 milliárd forintra emeli a szociális támogatásokra szánt összeget a város költségvetésében, hogy még hatékonyabban tudja támogatni a rászorulókat, a szegedi családokat.

(SZMJV Polgármesteri Hivatal)

Fotó: Frank Yvette