Megnyílt Borko Močević kiállítása a szegedi REÖK-ben. Fotó: Reök Szeged hivatalos Facebook oldala.

Megnyílt Borko Močević kiállítása a szegedi REÖK-ben

Helyi hírek

Borko Močević szarajevói festőművész első szegedi tárlatával vette kezdetét a 2024-es év a REÖK-ben. A stílus mint lényeg című kamarakiállítás 16, nagyméretű alkotása reprezentálja Močević munkásságát a szegedi kultúrpalotában.

A művész viszonya a textúrával folyamatos változásban van, a belső vívódás, az egyén és körülötte lévő gondolatok, érzések megjelenítése minduntalan a nyughatatlan tenni akarást tükrözi. Önarcképekből összeállított, sajátos ihletésű műveit február 11-ig láthatják az érdeklődők.

Megnyitott Borko Močević tárlata a REÖK-ben. Fotó: Reök Szeged hivatalos Facebook oldala.
A fotón a művész néhány Szegeden kiállított alkotása látható.

Az egyedülálló szemléletvilággal bíró alkotó kiállítása új távlatokat nyit Magyarország és Bosznia-Hercegovina kulturális kapcsolataiban, hiszen a művészeti alkotások – így Močević festményei is – képesek arra, hogy hidakat, kapcsolódási pontokat képezzenek emberek és nemzetek, alkotók és befogadók, színek és formák között.

Megnyitott Borko Močević tárlata a REÖK-ben. Fotó: Reök Szeged hivatalos Facebook oldala.
A megnyitó után tárlatvezetésre került sor. 

A stílus mint lényeg című tárlat Biljana Gutic-Bjelica, Bosznia-Hercegovina budapesti nagykövete és Török György, Bosznia-Hercegovina tiszteletbeli konzulja meghívására érkezik Szegedre. A megnyitón Biljana Gutic-Bjelica nagykövet asszony köszöntötte az érdeklődőket,  akik egy zenés produkciót és állófogadást követően tekinthették meg Močević különleges tárlatát a palota második emeletén.

Megnyitott Borko Močević tárlata a REÖK-ben. Fotó: Reök Szeged hivatalos Facebook oldala.
Borko Močević

A kiállítást a Palotaséta-jegy megváltásával tekinthetik meg a kortárs képzőművészet kedvelői.

(reok.hu)

Fotó: Reök Szeged hivatalos Facebook oldala