Zebraszerda Debrecen

Jön a 3. debreceni ZebraSzerda, az iskolásokra fókuszálnak a tüntetők

Helyi hírek

Január 17-én, szerdán a Kossuth utca-Klaipeda utca sarok déli oldalán lévő gyalogosátkelőhelyen demonstrálnak a ZebraSzerda Debrecen szervezői.

“Arra biztatjuk a debreceni és környékbeli embereket, hogy csatlakozzanak hozzánk, gyújtsunk szikrát a civil közéleti témákban és kezdjük el építeni együtt a jövőnk alapjait. Álljunk ki az igazunk mellett, hangoztassuk, hogy az életünket meghatározó kérdésekben számoljanak velünk tényezőként, mert a döntésekben jogunk van részt venni!”

– olvasható a szervezők közleményében.

A január 17-ei program

Legyünk jelen emberi és szülői minőségünkben, sarkaljunk másokat is csatlakozásra a következő ZebraSzerda alkalmára.

Mutassuk meg a kitartásunk.

Tegyünk fel olyan kérdéseket a transzparenseinken, fogalmazzunk meg olyan gondolatokat, melyek mélyebb rétegekben hatnak.

Mutassuk meg az esemény keretein belül, hogy nem lehet következmények nélkül törölni, likvidálni, elhallgattatni minket úgy, mint online, ahol a cenzúra erősen működik.

Üzenetük a fiatalok felé

Alkossunk összetartó közösséget, mert a környezetünk tagjai igazi gyöngyszemek, erőforrások. Töltekezzünk egymásból!

Engedjük magunkat a közös célokban kiteljesedni, a közös energiában feloldódni.

A kitartás erény. A nehézségek olykor úgy tűnhetnek, mintha megmászhatatlan hegyként állnának előttünk, ám éppen ezekben a próbákban rejlenek a legjobb lehetőségek a fejlődésre. A reziliencia képessége márpedig óriási jelentőséggel bír a mai és a jövő generációkban felcseperedő fiatalok életében is.

A 3. ZebraSzerda Facebook-eseménye

Fotó: Facebook/Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület – MIAKÖ