Papp László és Lázár János

Lázár János hamarosan bejelent valamit Debrecenben

Helyi hírek

“Tarifarendszerváltás a helyközi közlekedésben” címmel tart közös sajtótájékoztatót Debrecenben, a DKV telephelyén Lázár János építési és közlekedési miniszter és Papp László, Debrecen polgármestere.

Lázár János vasárnap jelentette be, hogy nem indul egyéni jelöltként a 2026-os országgyűlési választáson, de a fő téma minden bizonnyal nem ez lesz.

Ami a miniszter szakterületét illeti, a közelmúltban nagy balhé kerekedett közte és a főváros vezetősége között a Budapest-bérlet megszüntetése miatt. Karácsony Gergelyék szerint Lázár irigy a találmányukra. A miniszternek az ellenzékiséggel nehezen vádolható Vitézy Dávid is nekiment.

Mit jelenthet ma be Lázár?

A kormánybarát Mandiner értesülései szerint Lázár János

a várhatóan március 1-jétől életbe lépő, a hazai közösségi közlekedés átalakítása szempontjából óriási mérföldkőnek számító új tarifarendszer részleteit ismerteti. Lázár János korábban arról beszélt, azért kell átalakítani a MÁV és a Volánbusz jegy- és bérletkínálatát, mert jelenleg rengeteg kedvezmény, díjtámogatás létezik, több mint száz különböző jegytípust jelent.

Lázár János eddig nem árult el részleteket a tarifarendszer átalakításának részleteiről, ám arról már beszélt, azt szeretné elérni, hogy a 14 éven aluliak és a közalkalmazottak, valamint a hátrányos helyzetűek ingyenesen vehessék igénybe a vonatokat és az autóbuszokat.