Kezdetét veszik az országos szakmai tanulmányi versenyek vármegyei előválogatói Szegeden

Helyi hírek

2024. január 8-án megkezdődnek az országos szakmai tanulmányi versenyek vármegyei előválogatói Szegeden. A Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny előválogatóin 42 szakmában mintegy 600 tanuló versenyez majdnem 3 héten keresztül a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a kamarai székházban.

Az első nap automatikai technikus, gépgyártás-technológiai technikus és vendéglátásszervező szakmákban versenyző diákok előválogatójának kulisszái mögé a sajtó munkatársai is betekintést nyerhetnek.

A két Csongrád-Csanád vármegyei szakképzési centrum, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Szegedi Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményéből, továbbá a Szegedi Szent Benedek School of Business Technikumból, valamint a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szegedi Tagintézményéből érkeznek versenyzők. Ők a területi előválogatókban elméleti feladatokat teljesítenek, míg a gyakorlati tudásukról a legjobbak a későbbi válogatóban és döntőben adnak majd számot.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt két országos verseny döntője hagyományosan a Szakma Sztár Fesztiválon lesz 2024. április 24. és 26. között Budapesten, a HungExpo területén. A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket az MKIK meghívja a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogató versenyeire, melynek győzteseiből kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi szakmai versenyeken.

(CSKIK)