Papp László

Papp László szerint Debrecen ismét a “szabadság őrvárosa” lehet

Helyi hírek

Ezzel az elnevezéssel Kossuth Lajos illette Debrecent, amikor az 1848–49-es szabadságharc idején egy fél évig a cívisváros volt az ország fővárosa.

Papp László, Debrecen polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Kodály Kórus újévi koncertjével indította a 2024-es évet. Bejegyzésében megosztotta rövid, de annál magvasabb gondolatait is a város jövőjéről.

Az új esztendőt indítsuk a felelős jövőtervezés tudatában, bízva abban, hogy a megkezdett közös munkát folytathatjuk és mint egykoron, úgy most is a „szabadság őrvárosa” lehetünk: reményt, hitet és biztos jövőt adva Debrecen és térségünk polgárainak

– írta.

Debrecent az 1848–49-es szabadságharc idején nevezte el a “szabadság őrvárosának” Kossuth Lajos, amikor néhány hónapig, 1849 januárjától júniusáig innen irányította az országot a kormány, melynek tagjai itt is laktak. Fontos szerepe volt akkor Debrecennek az ország életében, itt rögzítették a Habsburg-ház trónfosztását és az ország szuverenitását is rögzítő magyar Függetlenségi Nyilatkozatot.

Papp László akkugyármentes újévi üzenete: Debrecen elképesztően sikeres város