Jövő gyermekorvosa Márki Mariann, Bakné Kiss Marianna

A “jövő gyermekorvosa”: Bakné dr. Kiss Marianna és dr. Márki Mariann képviseli Hajdú-Bihar megyét

Helyi hírek

Az év végén az emberek nagy része megpihen – az orvosok azonban ilyenkor is fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy a betegek egészségesen kezdhessék az újévet. Most mi is meghálálhatjuk az orvosok gondoskodását, szavazatainkkal támogathatjuk a szívvel-lélekkel gyógyító gyermekorvosokat, hogy 2024 a K&H jövő gyógyítói díjjal gazdagabban induljon számukra.

December 31. délig kilenc elkötelezett gyermekgyógyítóra adhatjuk le voksunkat a www.khgyogyvarazs.hu oldalon.  Hajdú-Bihar megyéből két gyermekgyógyító is a jelöltek között van: házi gyermekorvos kategóriában a derecskei Bakné dr. Kiss Mariannát, míg szakorvos kategóriában a debreceni dr. Márki Mariannt segíthetjük szavazatunkkal.

Év végére a felnőttek és a gyermekek is elfáradnak. Sokan pihenéssel töltik az ünnepeket, de vannak, akik szervezete betegséggel jelezte, hogy ideje lassítani. Ők tudják igazán átérezni, milyen fontos, hogy szerető, gondoskodó emberek állnak mellettük és segítik gyógyulásukat, hogy az újévet már egészségesen és energiával telve kezdhessék. Különösen igaz ez a gyerekekre, akik gyógyulásánál a gyógyszerek mellett a szülő gondoskodása és az orvos empatikus hozzáállása is rengeteget számít. 

„Most mi fejezhetjük ki megbecsülésünket az elkötelezett gyermekorvosok felé” – hangsúlyozza Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H kommunikációs vezetője. „A K&H jövő gyógyítói díj közönségszavazásán kilenc szívvel-lélekkel gyógyító gyermekorvos várja december 31-ig a nagyközönség szavazatait a www.khgyogyvarazs.hu oldalon. A legtöbb voksot kapó háziorvos, szakorvos, illetve szakvizsga előtt álló rezidens a K&H jövő gyógyítói díjjal kezdheti az újévet. Ez nemcsak 1,3 millió forint támogatást jelent számukra, hanem kifejezi kis betegeik, a helyi közösség és az egész ország elismerését elkötelezett munkájuk iránt.”

Három kategória, kilenc jelölt

A közönségszavazás 9 jelöltjét 81 pályázóból választotta ki a zsűri. A háziorvos, kórházi szakorvos és rezidens kategóriában is 3-3 fiatal, 40 év alatti jelöltre adhatja le voksát a lakosság, naponta egyszer. A gyermekgyógyítókat bemutatkozó kisfilmjük alapján ismerhetik meg a www.khgyogyvarazs.hu oldalon. A jelöltek között az ország minden tájáról találunk gyermekorvost. 

Hajdú-Bihar megyei gyermekgyógyító is nyerhet

A gyermekgyógyító szakorvos kategóriában a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikán dolgozó dr. Márki Mariannra is lehet szavazni.

dr. Márki Mariann Debrecen
dr. Márki Mariann

A doktornő hitvallása, hogy  a legapróbb dolgokból válhatnak a legnagyobb csodák, csak hinni kell benne! Házi gyermekorvos kategóriában pedig a derecskei Bakné dr. Kiss Mariannát segíthetjük szavazatainkkal, akinek mottója: Játszva gyógyítani, gyógyítva tanítani.

Bakné dr. Kiss Marianna Derecske
Bakné dr. Kiss Marianna

A K&H jövő gyógyítói közönségszavazás jelöljei:

kategória jelölt intézmény
házi gyermekorvos Dr. Bence Zsófia Törökbálint, 1.sz. házi gyermekorvosi körzet
házi gyermekorvos Dr. Zsoldos Amanda Nagykanizsa, 10. sz. házi gyermekorvosi körzet
házi gyermekorvos Bakné dr. Kiss Marianna Derecske, 2. sz. házi gyermekorvosi körzet
gyermekgyógyító szakorvos dr. Sragner Angéla Mosonmagyaróvári Karolina Kórház- és Rendelőintézet, Csecsemő- és gyermekosztály
gyermekgyógyító szakorvos Dr. Madarassy-Szücs Anna Budapest, Vadaskert Kórház Pagony Részleg
gyermekgyógyító szakorvos Dr. Márki Mariann Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika, Neonatológiai Intenzív Centrum
gyermekgyógyító rezidens Dr. Veres Andrea Szegedi Tudományegyetem, Fogászati és Szájsebészeti Klinika, Fogszabályozási és Gyermekfogászati Tanszék
gyermekgyógyító rezidens Dr. Egyed Bálint Budapest, Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika 
gyermekgyógyító rezidens dr. Unger Vivien Veszprém, Csolnoky Ferenc Kórház