Szeged, ételosztás, adomány, Rotary, szegénység, rászorulók, étel

Karácsonykor is ételosztással segítik a rászorulókat Debrecenben

Helyi hírek

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete karácsonykor sem feledkezik meg a cívis városban élő nehéz sorsú embertársainkról.

A több mint tíz éves hagyománynak megfelelően az ünnep másnapján vendégségbe hívják a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, az utcán élő honfitársainkat. Az egyesület csapata ünnepi menüvel igyekszik, – ha csak pár órára is – szebbé tenni a Megváltó születésének ünnepét.

A karácsonyi ünnepi ételosztás ideje: 2023. december 26. kedd 11.00 és 12.00 között.
Az ételosztás helye: Debrecen, Petőfi tér, az aluljáró előtti terület

Karácsonykor is ételosztással segítik a rászorulókat Debrecenben

Összesen 150 fő részére tudnak meleg ételt biztosítani az egyesület munkatársai, akik kérik, hogy a vendégeik a járványhelyzetre tekintettel viseljenek maszkot.

Szeretnénk, ha emlékezetes lenne 2023 karácsonya azoknak is, akiknek nem lesz feldíszített fenyőjük, akik Szenteste még annak is örülnek, ha nem hidegben, fázva, dideregve telnek el az ünnep órái

– mondta Tukoráné Kádár Ibolya, a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesületének elnöke, aki a munkatársaival együtt szeretne egy szerény ünnepet varázsolni a Petőfi térre.

Tukoráné Kádár Ibolya arra kér minden jóérzésű embert, ha erre lehetősége van, akár anyagi támogatással, de akár tartós élelmiszerrel, bejglivel, szaloncukorral, süteménnyel, gyermekjátékokkal, könyvekkel, járuljon hozzá az ünnepi ételosztáshoz. De ha marad az ünnepi ételekből, azt is jó szívvel fogadják az egyesület munkatársai az ételosztáson. Ha valaki az ételek kiosztásában szeretne segíteni, azt is megteheti.

Aki szeretne bármilyen módon hozzájárulni a szeretet karácsonyához, az alábbi elérhetőségeken jelezheti:
+36 30 9841 963
keretlenfigyelem2023@gmail.com

“Egy tányér szeretet” – Vallásos vállalkozók osztanak ételt Debrecenben három helyszínen