Szeged, Gyerekkarácsony, Agóra, gyerekek, program, előadás, szórakozás

Gyermekkarácsonnyal várták a gyerekeket és szüleiket a Szent-Györgyi Albert Agórában

Helyi hírek

Az idén már harmincegyedik alkalommal rendezték meg Gyermekkarácsonyt Szegeden, melyre ingyenes volt a belépő.

A Szent-Györgyi Albert Agórában tartott rendezvényen számos programmal kedveskedtek a gyermekeknek és a szüleiknek a szervezők.
A földszinten és az emeleteken is színes programok várták a gyerekeket.

Fellépett többek között RUTKAI BORI BANDA  a karácsonyváró koncertjével, az Argenteus Kórus, a Kozmosz Akrobatikus Rock & Roll Tánciskola, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola egy karácsonyi műsorral és még sokan mások.

A környezetvédelem jegyében szervezték meg a programokat, és olyan témakörökben keresték a válaszokat, mint hogy vajon a karácsonyi csillag fényét tényleg egy bolygóegyüttállás okozta? Milyennek látjuk a karácsony színeit egy monokróm szobában? Élő vagy műfenyőt válasszunk? Mit csinálnak a méhek télen, ha nem mézet? Mit érdemes tudni a téli álomról? Hogyan csomagoljuk az ajándékokat Ökosan? Mindezt megtudhatod, ha végigjárod az ünnepi készülődés állomásait és teljesíted a feladatokat. Gyűjtsd össze a pecséteket, hogy az Agóra ajándékát is a fa alá tehesd. A játék állomásait keresd az Agóra egész épületében. A játékban való részvételhez a recepción kérj játéklapot.

De rengeteg játékos feladatot összeállítottak a gyerekeknek, volt kötélugrás, karácsonyi ajándék készítő foglalkozás, Teddy Mackó kórháza a kisebb gyermekeknek, zsonglőr bemutató, bábjáték, de az ördöglakatok titkaira is fény derűlt.

Kisegy ajándékokat is lehetett vásárolni a földszinti aulában, emellett Kinder figurákat, diafilmeket valamint gyűjthető kártyákat és stikeezeket is lehetett cserélni és vásárolni.

Fotó: Frank Yvette