Elfogadták Miskolc jövő évi költségvetését

Helyi hírek

 Miskolc közgyűlése csütörtökön tizenöt igen szavazattal, a fideszes és a kereszténydemokrata képviselők nem szavazata mellett elfogadta a város 2024-es költségvetését. A Demokratikus Koalíció képviselői nem adtak le szavazatot – közölte csütörtökön az MTI-vel a vármegyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtóosztálya.

Az önkormányzat jövő évi költségvetésének megállapítására tett javaslatban foglaltak szerint a költségvetés összességében 85,8 milliárd forint forráslehetőséggel számol, ami 38,3 milliárd forinttal több a 2023-os képest.

A tervezetben a városüzemeltetési működési feladatokra 11 milliárd forint felhasználása tervezett, a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. önkormányzati támogatása 4,9 milliárd forintra emelkedik.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. részére összeségében 3,2 milliárd forint összegű forrás épült be a tervezetbe, mely a tavalyi eredeti költségvetéshez képest 600 millió forint többlettámogatást jelent – olvasható a javaslatban.

A tervezet szerint Miskolc szolidaritási hozzájárulási kötelezettsége 3,5 milliárdról 4,4 milliárd forintra nő a jövő évben.