Varga Judit Debrecen Cívis klub

Papp Lászlóék ma megvédik a szuverenitásunkat

Helyi hírek

Varga Judit vendégeskedik ma este a fideszes Cívis Klubban – derül ki Kósa Lajos Facebook-bejegyzéséből.

A téma minden bizonnyal ismét hazánk szuverenitásának (vagyis az Orbán-kormány lopásainak) védelme Brüsszellel szemben.

Varga Judit, a Schadl-Völner botrány által érintett igazságügyi tárca vezetője nyáron lemondott miniszteri tisztségéről, és augusztus 1-jétől az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnökeként folytatódott politikai karrierje.

Magyar adózóktól ellopott százmilliárdok oké, külföldi fillérek nem oké

Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek, az ország szuverenitásának védelme kiemelt jelentőségű – mondta Varga Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője a szuverenitásvédelemmel összefüggő törvényjavaslatok együttes általános vitájában november 28-án az Országgyűlésben.

Az előterjesztőként felszólaló politikus “természetes magyar reflexként” beszélt arról, hogy Magyarország nem engedheti, hogy bárki korlátozza a függetlenségét.

Hozzátette: évek óta ismertek a nyilvánosság előtt is a befolyásszerzési kísérletek Magyarországon; ismert tény, hogy 2022-ben külföldről akarták befolyásolni az országgyűlési választásokat, ezt igazolta az “egységes baloldal” támogatásait feltáró nemzetbiztonsági vizsgálat is.

Varga Judit elmondta, a törvényjavaslatok alapján kiterjesztik a pártokra vonatkozó szabályozást a civil szervezetekre, egyesületekre, így nem fogadhatnak el külföldi támogatást az országgyűlési, önkormányzati és európai parlamenti választási kampányában. Közölte, a büntető törvénykönyvben új tényállás lesz a választói akarat tiltott befolyásolása, valamint tiltani fogják a választói akarat befolyásolása érdekében külföldről érkezett támogatás felhasználását.

Ismertette azt is, hogy az alkotmányos önazonosság védelme érdekében független szervként létrejön a Szuverenitásvédelmi Hivatal.

Fotó: Facebook/Kósa Lajos