Szeged, Betlehemi kiállítás, megnyitó, Dóm Látogatóközpont, Serfőző Levente

A „Nem lehet csoda nélkül élni” című betlehemi kiállítás megnyitóján jártunk a Szegedi Dóm Látogatóközpontban – képgaléria

Helyi hírek

A Szegedi Dóm Látogatóközpontban november 29-én 17 órakor megnyitották a „Nem lehet csoda nélkül élni” című betlehemi kiállítást, melyre családok, iskolai osztályok, plébániai csoportok, illetve egyéni jelentkezők által készített alkotásokat állítottak ki.

Az alkotások anyaga, mérete és az alkalmazott technika szabadon választható volt, így az alkotók elengedhették a fantáziájukat, és megmutathatták a kreativitásukat a nagyközönségnek. A kiállításra rengeteg rajz és makett érkezett, melyeknek a központi témája a kis Jézus születése volt. Voltak, akik fából vagy papírból barkácsoltak betlehemi jászolt, de akadt olyan is, aki mézeskalácsból készítette el a Szent Családot.

A tárlatot, mely 2023. november 30. és 2024. február 2. tekinthető meg Serfőző Levente, a Szeged-Csanád Egyházmegye oktatási püspöki helynöke nyitotta meg. Az ünnepélyes megnyitón Hrutka Róbert, Artisjus- és Fonogram-díjas zenész és zeneszerző teremtett karácsonyi hangulatot a résztvevőknek.

Fotó: Frank Yvette