Papp Csaba a Garai utcán

Útjavítási munkálatok kezdődtek Debrecenben a Garai utcán

Helyi hírek

A debreceni Garai utca Mester utca felőli végén 2023. november 21-én megkezdődött az elöregedett aszfaltburkolat cseréje.

A munkálatokról a terület önkormányzati képviselője, Papp Csaba tartott sajtótájékoztatót 2023. november 22-én a helyszínen. Mint elmondta, számára ez a fejlesztés is nagyon örömteli, hiszen ennek az önkormányzati ciklusnak az esztendei a város úthálózatának megújításáról, fejlesztéséről szólnak.

Képviselői körzetének területét érintő példaként sorolta a nyugati kiskörút harmadik szakaszának megépítését mintegy 2 milliárd forint értékű beruházás keretében, a Bethlen utca és az Egyetem sugárút 1,5 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását, a Mester utca egy szakaszának, valamint a Pesti utcának a megújítását, valamint 120 millió forint értékű beruházás keretében a Segner tér korszerűsítését.

Körzetében sok gondot fordítottak járdaszakaszok felújítására is – a Hortobágy utcán például három ütemben, összesen 63 millió forint értékben történt térköves korszerűsítés. A képviselő megköszönte a debrecenieknek, hogy mindezen beruházások idején türelmet és megértést tanúsítottak a munkálatok helyszínein szükségszerűen előforduló közlekedési nehézségek kapcsán.

Mint hangsúlyozta: Debrecenben a következő években is folytatódik az utak és a járdák megújítása, s számára, mint egészségügyi szakember számára a városlakókat aktívabb, mozgásban gazdagabb életmódra ösztönző kerékpárutak fejlesztése is nagyon fontos. A biztonságosan használható kerékpárutak hossza pedig mind az ő képviselői körzetében, mind városszerte örvendetesen gyarapodik.

Papp Csaba a Garai utca Mester utca felőli végének megújítása kapcsán elmondta, hogy a mintegy 40 méteres szakaszon megtörténik a teljes útszerkezet cseréje, majd az utca többi részéhez hasonlóan a felújítandó szakasz is térkőburkolatot kap, s a páratlan oldalában található járdát is megújítják. A páros oldalban lévő zöldfelület pedig továbbra is megmarad. A beruházást az önkormányzat saját erőből, 10 millió forintos keretből valósítja meg. A munkálatok a tervek szerint – az időjárási viszonyok függvényében – 3 hetet vesznek igénybe.

Az építési munkálatok idejére a Garai utca érintett vége zsákutca lett, azaz a Mester utcára gépjárművel való kihajtás nem lehetséges. A Garai utcának a Jókai és Mester utca közötti szakaszán kétirányú forgalmi rend lépett érvénybe.

Aláírták a debreceni keleti elkerülő út tanulmánytervéről szóló szerződést