Szeged, A mosoly országa, operett, olvasópróba, Szegedi Nemzeti Színház, színház, kultura

A mosoly országát mutatja be a Szegedi Nemzeti Színház decembertől

Helyi hírek

Lehár Ferenc egyik legismertebb művét A mosoly országát mutatja be december 15-től Harangi Mária rendezésében a  Szegedi Nemzeti Színház énekkara és tánckara a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével. 

A mosoly országa kortalan darab, hiszen az emberi érzelmek, családi konfliktusok, a saját határaink meghúzása minden korban aktuális témák, fontos azonban megjegyezni, hogy az aktualitás nem egyenlő az aktualizálással.

Egy szép kiállítású, hagyományosnak is nevezhető, mégis korszerű előadást láthata szegedi közönség–mondta a rendező. Romvári Gergely díszlettervező, játékmester és Papp Janó jelmeztervező rendkívül impozáns, Bécs pompáját és a kínai udvar fenségességét hűen tükröző látványvilágot álmodott meg. Hermann Szabolcs zenei vezető kitért arra, mekkora teljesítmény a társulat részéről, hogy a vidéki színházak közül egyedülálló módon a három zenés műfajban–musical, operett, opera–a repertoár a barokktól kezdve egészen a huszonegyedik századig öleli fel a világ zeneirodalmát, az év végétől pedig, folytatva a sort, ismét egy igazán nagyszabású előadás várja a szegedieket.

Fotók: Frank Yvette