Tasó templom nyíracsád

Tamás atya megköszönte a nyíracsádi templomot Magyarország kormányának és Tasó László képviselő úrnak

Helyi hírek

2023. október 22-én felszentelték a Magyarország Kormánya (sic!) támogatásával megújult római katolikus templomot Nyíracsádon – számolt be a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye sajtóirodája.

Mint közölték, a templom 15 millió forintból újult meg, a Magyarország kormánya által támogatott egyházi örökségvédelmi pályázat keretében. Az épületet Palánki Ferenc püspök áldotta meg.

A beszámoló szerint Eiben Tamás plébániai kormányzó hálát adott, és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették áldásos munkájukkal a templom felújítását. Tamás atya elmondta, hogy utoljára 91 évvel ezelőtt volt ilyen nagy felújítás a templomban.

A plébános köszönetet mondott Magyarország kormányának és Tasó László képviselőnek a támogatásért.

Tamás atya arról is tájékoztatott, hogy a pályázati támogatásból sikerült teljesen átfesteni a templombelsőt, elvégezni az elektromos hálózat, valamint a hangosítás a fűtés és a világítás vezérlését is, és megtörtént hat ablak cseréje is. A hívek áldásos adakozásának köszönhetően 1,2 millió forintból a hajótestet díszítő, a keresztúti stációkat ábrázoló képeket sikerült időtálló domborművekre cserélni – olvasható a cikkben.

Mint írják, a plébános után “Tasó László képviselő úr” szólt a hívekhez.

A nyíracsádiak mindig tudták az irányt, tudták és tudják, hogy merre van a templom. A templom, ahol mindig menedéket találnak az emberek még ebben az összekuszált világban is. Ahol együtt lehetünk, és ahol biztonságban lehetünk. Nem könnyű a mai világ, de a templom mindig biztos hely, biztos menedék számunkra. Ahol meghajtjuk a fejünket, keresztet vetünk, és megerősödünk egy kicsit. Ahol érezhetjük, hogy mindig van remény, bizakodás és bátorság az élet nehézségeinek megéléséhez. Magyarország kormánya mindig segítségére lesz a kisebb és nagyobb közösségeknek, hogy fel tudják újítani menedéküket, a templomaikat. Ezért fontos, hogy az állam és az egyház kapcsolata erős és örök legyen Mária országában, a mi hazánkban

– fogalmazott a képviselő.

Fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye