Kósa Lajos a parlamentben

Kósa Lajos megfejtette, mi Európa legnagyobb problémája

Helyi hírek

Kósa Lajos a parlament keddi ülésén emlékeztetett arra, hogy az ukrajnai háborúban már több 100 ezren vesztették életüket, miközben borzalmas terror dúl a Közel-Keleten is, kiemelte azonban: ma Európa legnagyobb problémája a migráció.
Magyarország déli határain valóságos háború dúl: a migránsok már lőfegyvert használnak és minden létező eszközzel megpróbálnak átjutni a magyar határon – figyelmeztetett.

Értékelése szerint mindezért az az európai politika a felelős, amely idecsábítja a migránsokat hamis állításokkal, és úgy csinál, mintha a migrációs áramlás normális dolog lenne, amelyet csak kezelni kell. A migráció az Európai Unió összes általunk kedvelt értékét le fogja rombolni, mert nincs példa a sikeres integrációra – fogalmazott.

Rétvári Bence válaszában az EU alapvető értékeire hívta fel a figyelmet. Ezek egyike a béke, most azonban az Európai Békealapból fegyverszállításokat finanszíroznak. A másik alapvető érték a konszenzus, ám mára ezt az elvét is felrúgta az EU, a kisebb országok véleményét erőszakkal “lenyomják” – jegyezte meg.

Hozzátette: a harmadik érték a belső határok átjárhatósága volt, az utóbbi hónapokban azonban több mint 20 belső határszakaszt zártak le az EU-ban.

Mint emlékeztetett, illegális migránsok árasztották el Európa nagyvárosait, velük együtt a terroristák is megérkeztek, Európa egyre több országában a rendőrség nem tudja fenntartani a közbiztonságot.

Ezzel szemben Magyarország a világ 13. legbiztonságosabb országa, itt nem tudtak kialakulni no-go zónák – hangsúlyozta.

A kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarországból “újabb Lampedusát akarnak csinálni”, ahogy a kvótákat is, amelyek “migránsmágnesként” működnek – hangoztatta, hozzátéve: meg fogják védeni a déli határt és soha engedik meg, hogy kvóták szerint telepítsenek idegen népességet Magyarországra.

(MTI)