“Nagy szükség van a nemzetközi oktatásra Debrecenben”

Helyi hírek

Mérföldkőnek számító együttműködési megállapodást írt alá október 11-én a HIPA, amely Magyarország vezető befektetésösztönzési és -támogatási ügynöksége, valamint a Debreceni Nemzetközi Iskola (ISD), ahol az ISD-t Tom McLean iskolaigazgató, a HIPA-t pedig Joó István vezérigazgató képviselte. Az iskola közleménye szerint a megállapodás célja, hogy az ISD diákjai számára világszínvonalú oktatást biztosítson, és egyben támogassa a fiatalok integrációját a nemzetközi munkaerőpiacra. A HIPA elkötelezett amellett, hogy Magyarország tőkevonzó képessége megerősödjön, és ennek érdekében támogat minden olyan kezdeményezést, amely ezt a célt szolgálja.

Tom McLean

Az eseményen Papp László polgármester kiemelte az együttműködés jelentőségét és az ebből fakadó előnyöket a városnak.

Az a misszió, amit az iskolának szántunk, az most látszik beérni, hiszen a nemzetközi diákok aránya már kicsivel meghaladja a magyar diákok arányát. Valóban nagy szükség van, és minden bizonnyal lesz a nemzetközi oktatásra Debrecenben: egy nagyon fontos feltétel, ha nemzetközi gazdaságot akarunk építeni, akkor az ide érkező külföldi munkavállalók számára a megfelelő szolgáltatásokat is biztosítanunk kell. Ha valaki ránéz az iskola alakjára, akkor az egy fogaskerékre is emlékeztet: a város gépezetében egy nagyon fontos fogaskerék a Debreceni Nemzetközi Iskola, és nagyon komoly növekedési lehetőség előtt áll, ahogyan Debrecen városa, gazdasága is

– fogalmazott a polgármester.

Tom McLean

Ez a partnerség az ISD és a HIPA között nem csak egy megállapodás, hanem egy ígéret is a jövő nemzedékének. Ez a partneri kapcsolat biztosítja, hogy az ISD diákjai a legmagasabb színvonalú oktatásban részesüljenek, és készen álljanak a globális kihívásokra – olvasható a Debreceni Nemzetközi Iskola közleményében.

Felső kép: Facebook/ISD