Szeged, SZTE, Őszi Állásbörze, TIK, egyetem, egyetemisták, cégek

Az informatikai cégek voltak többségben a szegedi egyetem állásbörzéjén

Egyetem Helyi hírek

Az SZTE rendezvényén nyolcféle szakterület 51 kiállítója várta az érdeklődőket.

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában tartott őszi állásbörzén az informatikain kívül gazdasági, jogi, egészségügyi és humán szakterületen dolgozó cégek is bemutatták álláskínálatukat. Ez már a Szegedi Tudományegyetem 46. állásbörzéje volt. Nem csak Szegedről és a Dél-Alföldről, hanem az ország más részeiről is érkeznek vállalatok az állásbörzére. Az elmúlt évek során növekedett a megjelent cégek és az érdeklődő egyetemisták száma is, közülük több mint ezren szoktak megjelenni az álláslehetőségeket bemutató rendezvényen.

A megnyitót díjátadó követte: az előző, a tavaszi állásbörze kedvenc kiállítója kapott elismerést. A nyertes a Rackhost Zrt. lett, a címért kapott emlékplakettet Felhő-Sebők Beatrix vette át.

– Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy szegedi vállalatként megkaphattuk ezt a kitüntetést. A díj azt mutatja számunkra, hogy továbbra is érdemes időt és energiát fordítani az egyetemi hallgatókkal való kapcsolatépítésre – mondta Felhő-Sebők Beatrix

Ő korábban az SZTE diákja volt, és érdeklődő hallgatóként állásbörzékre is járt. A tapasztalatok szerint a hallgatók számára előnyt jelent a későbbiekben, ha megtanulják, hogyan kell felkelteni a munkadó figyelmét egy jól megírt álláspályázattal, önéletrajzzal  – írta a szeged.hu.

Fotók: Frank Yvette – Szegedi Nap