Szeged, OTP Bank Pick Szeged, Aalborg Handbold, kézilabda, Bajnokok Ligája, mérkőzés, Pick Aréna, sport

Győzelemmel folytatták a versenyszezont a szegedi férfi kézilabdások – galéria

Helyi hírek Sport

A Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged 34-27-ra legyőzte az Aalborg csapatát, ezzel megszerezte első győzelmét.

Az elemzések szerint nagyon gyors kézilabdát játszott az Aalborg, de a szegediek felvették a  tempót, eleinte kiegyenlített volt a játék, majd a szegediek a tizedik perctől már folyamatosan vezettek.

A támadásokban és a védekezésben is eredményesen küzdöttek a hazaiak, miközben a  kapusteljesítményben is egyre jobbak voltak, így már 19-14-re is vezettek, a szünetben pedig 20-16-os előnyben voltak.

A második félidőben a dánok felzárkóztak 22-21-re, de azután ismét a hazaiak fölénye jellemezte a mérkőzést, és ezt mutatta a végeredmény is.

– Köszönöm a csapatomnak, hogy ilyen nagyszerűen játszott – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Kárpáti Krisztián vezetőedző.

A két csapatnak ez volt a 11. egymás elleni BL-meccse. A négy dán siker és a két döntetlen mellett most ötödszörre nyert a Szeged. A BL-ben ebben a szezonban az egy győzelme mellett két vereséget tudhat magáénak a magyar csapat, a következő fordulóban, október 12-én a norvég Kolstad HB vendége lesz – írta az Eurosport.

Fotók: Frank Yvette – Szegedi Nap